Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο φόρος στα bonus διώχνει αμερικανική τράπεζα από τη Βρετανία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η βρετανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει φλεγματικά τέτοιου είδους κινήσεις από τράπεζες.

Η αμερικανική τράπεζα “JP Morgan” εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη Βρετανία, όπου μάλιστα σχεδιάζει ήδη μία νέα “μονάδα” της, στα ανατολικά του “Σίτι”, τούτο επειδή το βρετανικό υπουργείο των Οικονομικών επέβαλε τον Δεκέμβριο φόρο 50% στα υψηλά μπόνους των “γκόλντεν μπόϊς”, γράφουν στο σημερινό φύλλο τους οι “Φαϊνάνσαλ Τάϊμς”. 

Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος αυτός αφορά μπόνους άνω των 25 χιλιάδων στερλινών–27,5 χιλιάδων ευρώ–κι έκανε πολλούς τραπεζίτες να δηλώσουν ότι, “η Βρετανία έγινε εχθρός των τραπεζών”.

Ευθέως, ο γενικός διευθυντής της αμερικανικής τράπεζας κ. Τζέϊμι Ντίμον δήλωσε στον υπουργό των Οικονομικών Αλιστερ Ντάρλινγκ ότι, “η τράπεζα για πολλές δεκαετίες πολιτεύτηκε σωστά στη Βρετανία τώρα, όμως, εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει αλλού…”, αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα. Άλλο υψηλά ιστάμενο στέλεχος της αμερικανικής τράπεζας δήλωσε σιβυλλικά ότι, “μπορούμε να δουλέψουμε εξίσου καλά στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο”. 

Το σχέδιο της αμερικανικής τράπεζας για τη νέα της “μονάδα” στο “Σίτι” –σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές–καθυστερεί να υλοποιηθεί, λόγω ακριβώς της εφαρμογής της φορολογίας στη Βρετανία για τα υψηλά μπόνους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε