Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο καλός και ο κακός Γερμανός

Ο καλός και ο κακός Γερμανός

Η μπάλα έχει χαθεί από καιρό, ανάλογα με τα συμφέροντα που έχει ή υπηρετεί ο καθένας … λέει και τη γνώμη του. Το ζήτημα είναι ότι πρόκειται για θεσμικούς και πολιτικούς παράγοντες που επηρεάζουν.

Μόλις τις τελευταίες ώρες οι Γερμανοί τραπεζίτες που πήραν το λόγο εξέφρασαν εκ διαμέτρου αντίθετες γνώμες για την Ελλάδα και ειδικά για το μέλλον της στο ευρώ.
Το μέλος του δ.σ. της Bundesbank, Ρούντολφ Μπέμλερ, εκτιμά πως μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας ή αποχώρησή της από την ευρωζώνη θα προκαλούσε μεγάλη αναταραχή στις αγορές.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt, ο κ. Μπέμπλερ υποστηρίζει ότι για την ίδια την Ελλάδα αυτή η επιλογή θα είχε ως συνέπεια μαζικές αλλαγές, ενώ θα αποδεικνυόταν για τις υπόλοιπες χώρες πιο ακριβή από τη σημερινή διαδικασία.

Σε πλήρη αντιδιαστολή ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Commerzbank Κλάους – Πέτερ Μίλερ, υποστήριξε πως δεν θεωρεί ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλέσει “παγκόσμιο χάος” και ότι θα ωθήσει τους επενδυτές να απαλλαγούν από τα ομόλογα, άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης, όπως της Ιταλίας και της Ισπανίας. «Δεν νομίζω ότι μετά από μία τέτοια απόφαση οι αγορές θα αντιδρούσαν αρνητικά έναντι των άλλων χωρών που θα παρέμεναν στην ευρωζώνη», ανέφερε .

Διαβάστε επίσης:
Και οι Γερμανοί το… βιολί τους!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε