Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης “καταπίνει” τις αγορές – Φήμες ακόμα και για επανάληψη του Κραχ του 1937

– Financial Times: Προειδοποιεί για σημάδια που δείχνουν νέο κραχ στην παγκόσμια οικονομία
– Παγκόσμια Τράπεζα και FED κρούουν τον κώδων του κινδύνου για παγκόσμια ύφεση
– Τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου για 4 ημέρες καταποντίζονται διαρκώς
– Στηρίζουν Όλι Ρεν και ΔΝΤ την Ελλάδα παρά την ανικανότητα της κυβέρνησης

Σε καθεστώς πανικού βρίσκονται οι διεθνείς αγορές και η παγκόσμια οικονομία, καθώς καταβραθώνονται τα πάντα, ενώ σε όλο αυτό το δυσοίωνο περιβάλλον ήρθε και η ανακοίνωση της FED για μη αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων έμμεσης στήριξης της οικονομίας, τα “μαύρα” στατιστικά στοιχεία για την επιχειρηματικότητα στην Ασία και η τεράστια κρίση χρέους της Ευρωζώνης, αναζωπυρώνουν το φόβο για νέα ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας.

ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Προειδοποιήσεις για μία νέα χρηματοπιστωτική κρίση απηύθυνε και ο διάσημος διαχειριστής της μεγαλύτερης εταιρείας κεφαλαίων σε ομόλογα, Μοχάμεντ Ελ Εριάν, αλλά και οι επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Από τα αποτελέσματα στις διεθνείς αγορές φαίνεται ότι τα μέτρα που λαμβάνουν πλέον όλες οι τράπεζες τόσο σε Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν είναι ικανά να πείσουν τους επενδυτές ότι η κρίση αντιμετωπίζεται.

Σε όλο αυτό έρχεται να προστεθεί και το άρθρο των Financial Times που προειδοποιεί ότι υπάρχουν όλα τα σημάδια επιστροφής στο 1937, τη χρονιά του μεγάλου ΚΡΑΧ που γονάτισε Αμερική και Ευρώπη με συνέπεια τον Β Παγκόσμιο Πολεμο.

Το να διολισθήσουν ξανά οι οικονομίες της Αμερικής και της δυτικής Ευρώπης, όταν η ανεργία ήταν τόσο υψηλή, θα είναι καταστροφικό. Θα προκαλέσει σοκ σε καταναλωτές, επιχειρήσεις και αγορές. Η απασχόληση θα επιδεινωθεί και θα έχουμε ογκώδη ελλείμματα και χρέη. Συνολικά, θα ξαναζήσουμε την εμπειρία του 1937, όταν η Αμερική ξαναδιολίσθησε σε ύφεση, μετά τα τρία χρόνια ανάκαμψης από το Μεγάλο Κραχ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES

Μέσα σε αυτό το ιδιαίτερα δυσμενές διεθνές περιβάλλον, το πρόβλημα της Ελλάδας φαίνεται μικροσκοπικό, αλλά με την κυβέρνηση να χάνει τον ένα στόχο μετά τον άλλον και να αναγκάζεται να λάβει μέτρα εξαιτίας της δικής της αποτυχίας, το πρόβλημα γιγαντώνεται κυρίως για τους Έλληνες πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Παρά την αποτυχία της κυβέρνησης στους περισσότερους δημοσιονομικούς στόχους φαίνεται πως οι εταίροι μας δεν μας έχουν εγκαταλείψει ακόμα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κοινοτικού επιτρόπου Όλι Ρεν ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος σε μία άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΙ ΡΕΝ

Στο ίδιο μήκος κλίματος και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία φάνηκε να έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα από ότι ο ίδιος της ο υπουργός κ. Βενιζέλος που δήλωσε ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα θα γίνουμε Αργεντινή. Η κα Λαγκάρντ ήταν σαφέστατη πως η Ελλάδα δεν είναι μόνη της και δεν έχει καμία σύνδεση με την Αργεντινή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε