Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο Μαρινόπουλος εξαγοράζει το ποσοστό της Carrefour στην Ελλάδα

Ο Μαρινόπουλος εξαγοράζει το ποσοστό της Carrefour στην Ελλάδα

Η εταιρεία Μαρινόπουλος επιμένει ελληνικά. Όπως ανακοινώθηκε ο όμιλος θα αναλάβει αποκλειστικός francisee σε Βαλκάνια, Ελλάδα και Κύπρο.

Κύκλοι της εταιρείας δήλωσαν στο Newsit, ότι σε μια δύσκολη στιγμή για τον τόπο η επιχείρηση δινει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Αυτό δεν συνιστά αποχώρηση της Carrefour από την ελληνική αγορά αλλά είναι πάγια τακτική της επιχείρησης να κρατάει την συνεργασια αλλά να γίνεται τοπικά το management. Ο Ομιλος Μαρινόπουλου θα κάνει μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και επικεφαλής παραμένει ο Jerome Loubere.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Οι όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος αποφάσισαν να εμπιστευτούν τη διαχείριση των λειτουργιών της Carrefour Marinopoulos (Ελλάδα και Κύπρος) στον όμιλο Μαρινόπουλου και συμφώνησαν σε μέτρα που επιτρέπουν στην κοινοπραξία τους να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα».

Με αυτό τον τρόπο, η Μαρινόπουλος θα καταστεί η αποκλειστική δικαιοδόχος (franchisee) της Carrefour στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.

«Η συμφωνία αυτή προσφέρει στην Carrefour Μαρινόπουλος τα απαραίτητα μέσα και την ευελιξία να βελτιώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο, να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες της και να εδραιώσει την κυρίαρχη θέση της στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της Μαρινόπουλος, Λεωνίδας Μαρινόπουλος.

Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες και υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε