Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο Μπαρόζο τονίζει τα βασικά σημεία της λύση για το ελληνικό χρέος

Ο Μπαρόζο τονίζει τα βασικά σημεία της λύση για το ελληνικό χρέος

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε πως είναι αλληλένδετα θέματα το ελληνικό χρέος με το ζήτημα της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών.

Η κρίση είναι πλήρης, υπάρχει κίνδυνος να λάβει συστημικές διαστάσεις και από την ΕΕ απαιτούνται πλήρεις απαντήσεις, δήλωσε ο Ζοσέ Μπαρόζο μιλώντας σήμερα ενώπιον της Ολομελείας της ευρωβουλής στις Βρυξέλλες.

Ο Ζοσέ Μπαρόζο ανέφερε επίσης ότι απαιτείται μια αποφασιστική λύση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους που θα διασκεδάσει τις ανησυχίες των αγορών και τόνισε ότι βασικά σημεία αυτής της λύσης πρέπει να είναι η παροχή της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος και η πρόσθετη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας με στόχο την ανάπτυξη.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε την ταχεία εφαρμογή των αποφάσεων που υιοθετήθηκαν στις 21 Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του υπάρχοντος ευρωμηχανισμού οικονομικής αρωγής, ενώ τόνισε ότι οι τράπεζες που θα ενισχυθούν με δημόσια χρήματα θα υποστούν συνέπειες σε πολλούς τομείς, όπως για παράδειγμα η παροχή των μερισμάτων τους.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της λειτουργίας εντός του 2012 του μόνιμου μηχανισμού για την αντιμετώπιση των οικονομικών κρίσεων.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: “Βάλτε πλάτη στην Ελλάδα”

”Δεν είναι σίγουρη η 6η δόση – Έλληνες παραδώστε τα ”κλειδιά” στην Κομισιόν”

Οι 10 προτάσεις του Γιούνκερ για την αντιμετώπιση της κρίσης

Πολύ ”λίγος” πολύ ”καθυστερημένος”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε