Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο νόμος δεν τους επιτρέπει την έκδοση αποδείξεων

Ο νόμος δεν τους επιτρέπει την έκδοση αποδείξεων

Τα πρατήρια υποστηρίζουν ότι θέλουν να εκδίδουν αποδείξεις, αλλά ο νόμος το απαγορεύει…

Σύγχυση έχει προκαλέσει στους καταναλωτές η συζήτηση γύρω από τη συγκέντρωση αποδείξεων και η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος σημειώνει, για μια ακόμη φορά, με ανακοίνωσή της ότι σε καμιά περίπτωση δεν αντιτίθεται στην έκδοση αποδείξεων λιανικής για τις βενζίνες αλλά ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι ”τα πρατήρια σύμφωνα με τον νόμο δεν υποχρεούνται να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης για τη βενζίνη (άρθρο 4 παρ.4 του Κ.Β.Σ.)” 

Η ΟΒΕ αναφέρει ότι: ”συνεπώς για την έκδοση αποδείξεων λιανικής για τις βενζίνες, ακόμα και από τις ήδη υπάρχουσες απλές ταμειακές μηχανές, απαιτείται η έγκριση του υπουργείου Οικονομικών, γιατί χωρίς αυτήν είναι ενδεχόμενο η έκδοση αποδείξεων να θεωρηθεί παράνομη. Ως εκ τούτου οι ιδιώτες δεν δικαιούνται να ζητούν την έκδοση αποδείξεων. Η ΟΒΕ λυπάται για την όποια ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές και η οποία ενισχύεται από τη σκόπιμη ή από άγνοια πληροφόρηση ελάχιστων μέσων ενημέρωσης. Όμως η Ο.Β.Ε. θεωρεί ότι έπρεπε να είχε ήδη παρέμβει το υπουργείο Οικονομικών για να ενημερώσει τους καταναλωτές για το πραγματικό καθεστώς που ισχύει σήμερα σύμφωνα με το Κ.Β.Σ.”

Για μια ακόμη φορά η ΟΒΕ υπενθυμίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν αντιτίθεται στην έκδοση αποδείξεων λιανικής για τις βενζίνες. Αντίθετα μάλιστα, σημειώνει ότι ύστερα από επίμονη προσπάθεια του κλάδου και της Ομοσπονδίας επί πολλά χρόνια, νομοθετήθηκε το 2009 με το Ν.3784/2009 άρθρο 31 για να εφαρμοσθεί “η εγκατάσταση ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών εκροών όγκου καυσίμων” στο οποίο θα συνδέεται φορολογικός μηχανισμός (τερματικό) που θα εκδίδει για τον αγοραστή απόδειξη για την ποσότητα και την αξία που παραλαμβάνει.

Η Ο.Β.Ε. για να αντιμετωπίσει υπεύθυνα το παραπάνω θέμα ζήτησε να γίνει άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, και η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τρίτη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε