Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Όλι Ρεν δεν απάντησε αν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση στο Μνημόνιο

Ο Όλι Ρεν δεν απάντησε αν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση στο Μνημόνιο

Απέφυγε τις ερωτήσεις για το Μνημόνιο ο επίτροπος Όλι Ρεν και αρκέστηκε να πει για την ανάγκη να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της Ελλάδας

Την ανάγκη να τηρηθούν οι δεσμεύσεις τόσο από την πλευρά της Ελλάδας όσο και από τους εταίρους της στην ευρωζώνη, επανέλαβε ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες, παρουσιάζοντας τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των 27 κρατών – μελών της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ποιά σημεία του Μνημονίου θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης με τις ελληνικές Αρχές, ο Επίτροπος Ρεν απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε να επισημάνει ότι η Ελλάδα διανύει περίοδο προεκλογικής δημοκρατίας και πως ο ίδιος σέβεται τη δημοκρατία.

Τόνισε, ωστόσο, ότι το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής έχει στόχο να επαναφέρει την Ελλάδα σε τροχιά ανάκαμψης και πως αποτελεί ένα είδος «συμφώνου αλληλεγγύης» ανάμεσα στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα 16 μέλη της ευρωζώνης. «Είναι σημαντικό όλες οι πλευρές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Όλι Ρεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανάσα” ένα χρόνο στην Ισπανία υπό το φόβο της κατάρρευσης

Έκθεση Κομισιόν: “Το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας είναι πλέον σε υψηλό κίνδυνο – Θα απαιτηθούν μέτρα για να υπάρξει ανάπτυξη”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε