Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο προϋπολογισμός της ΕΕ στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής

Ο προϋπολογισμός της ΕΕ στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής

Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις 7 και 8 Φεβρουαρίου θα είναι αφιερωμένη στον προϋπολογισμό της ένωσης για την περίοδο 2014-2020.

Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ αποφάσισε σήμερα να αφιερώσει το ευρωπαϊκό συμβούλιο που προβλέπεται να διεξαχθεί στις 7 και 8 Φεβρουαρίου στον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020 και είναι πεπεισμένος ότι θα μπορέσει να συναφθεί μια “καλή συμφωνία”, δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή.

Έπειτα από πολλές διαβουλεύσεις που είχε με τους ευρωπαίους ηγέτες τις τελευταίες εβδομάδες, ο Ρόμπεϊ πείστηκε ότι μπορεί “να συναφθεί μια καλή συμφωνία”, πρόσθεσε η πηγή αυτή, η οποία εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις.

Ο Ρόμπεϊ δεν προβλέπει να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με νέες προτάσεις. “Το σημείο εκκίνησης θα είναι η πρόταση που συζητήθηκε κατά την σύνοδο κορυφής του Νοεμβρίου” που ήταν αφιερωμένη στο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ, αλλά ο Ρόμπεϊ θα λάβει υπόψη του τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεών του για να “την βελτιώσει και να την συμπληρώσει”, διαβεβαίωσε η πηγή αυτή.

Διαβάστε

Στουρνάρας:”Τα συγχαρητήρια ανήκουν στον Αντώνη Σαμαρά”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε