Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Σόιμπλε κατηγορεί την Ιαπωνία για χαλαρή οικονομική πολιτική

Ο Σόιμπλε κατηγορεί την Ιαπωνία για χαλαρή οικονομική πολιτική

 Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι τον ανησυχεί έντονα η επίπτωση από την συνολική ρευστότητα που επιφέρει η νομισματική πολιτική που ηιαπωνική κυβέρνηση εφαρμόζει το τελευταίο δωδεκάμηνο, τονίζοντας ότι καταδεικνύει μια παρεξήγηση για ρόλο της κεντρικής τράπεζας, από πλευράς της ιαπωνικής κυβέρνησης.

“Ανησυχώ πολύ λόγω των νέων πολιτικών της νεοεκλεγμένης ιαπωνικής κυβέρνησης. Όταν αναλογιστεί κανένας το πλεόνασμα ρευστότητας που διοχετεύεται στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, τότε καταλήγει ότι υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ροή (ρευστότητας), επειδή κατανοείται με εσφαλμένο τρόπο η πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα στο Τόκιο” για λογαριασμό της νέας κυβέρνησης, υπογράμμισε ο Σόιμπλε.

Πέρυσι όλη τη χρονιά η ιαπωνική κυβέρνηση προχώρησε πέντε φορές σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της, αλλά ο πρωθυπουργός Σίνζο ‘Αμπε –όταν ανέλαβε περίπου προ μηνός τα καθήκοντά του– ζήτησε ακόμα πιο χαλαρή νομισματική πολιτική από τους ιθύνοντες της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γερμανία: Ο Σόιμπλε καλεί τις ΗΠΑ να εφαρμόσουν εντός του 2013 τη συμφωνία Βασιλεία III

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε