Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Σωκράτης Λαζαρίδης νέος προεδρος του Χ.Α

    Επίσης, αναλαμβάνει και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου “Εταιρεία Εκκαθάρισης Συναλλαγών Χρηματιστηρίου Αθηνών Α.Ε.”

Η επικύρωση της εκλογής του νέου μέλους θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας.

 Ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε για MSc στο Queen Mary College του Λονδίνου, με ειδίκευση στην Οικονομετρία. Το 1987 ιδρύει την εταιρεία EFFECT ΕΠΕ, που ειδικεύτηκε στον χώρο ανάπτυξης λογισμικού για την κεφαλαιαγορά.

    Στον όμιλο της ΕΧΑΕ προσχώρησε το 1994 καταλαμβάνοντας τη θέση του Υπευθύνου Χρηματιστηριακών Θεμάτων στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών (ΚΑΑ). Το 1995 αναλαμβάνει τη δημιουργία του τεχνολογικού βραχίονα του Ομίλου, της εταιρείας Ανάπτυξη Συστημάτων & Υποστήριξη Κεφαλαιαγοράς ΑΕ (ΑΣΥΚ ΑΕ), στην οποία διετέλεσε Γενικός Διευθυντής, μέχρι το Μάιο του 1998, οπότε και παραιτείται για να αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.).

    Από τον Δεκέμβριο του 2000 αναλαμβάνει τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Από τον Ιανουάριο του 2007, κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Εκκαθάρισης, Διακανονισμού και Καταχώρισης στον Όμιλο.

    Συνοπτικά, στο διάστημα 1994 μέχρι σήμερα ήταν υπεύθυνος για όλα τα μεγάλα έργα που συντελέσθηκαν στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά όπως:

    – η τεχνολογική αναβάθμιση των υποδομών του ομίλου (σύστημα ΑΣΗΣ την περίοδο 1994-99, εγκατάσταση Ο.Α.Σ.Η.Σ. και ανάπτυξη του Δικτύου Χρηματιστηριακών Συναλλαγών, ενώ είχε συμβολή στην αποϋλοποίηση της αγοράς μετοχών),

    – η δημιουργία της αγοράς παραγώγων,

    – η σταδιακή ιδιωτικοποίηση του χρηματιστηρίου μέχρι την εισαγωγή των μετοχών της ΕΧΑΕ στη χρηματιστηριακή αγορά,

    -η κατάρτιση του πρώτου κανονισμού λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών το 2004 καθώς και των κανονιστικών αποφάσεων που προηγήθηκαν αυτού,

    -η ανάπτυξη του έργου της Κοινής Πλατφόρμας με το Χρηματιστήριο της Κύπρου,

    – η δημιουργία του Επικουρικού Κεφαλαίου για την κάλυψη του κινδύνου του αντισυμβαλλομένου,

    -η μεταφορά στο νέο υπερσύγχρονο data centre του κτηρίου της οδού Λ. Αθηνών,

    -η δημιουργία του Δικτύου Χ-ΝΕΤ για τη διασύνδεση των μελών της Ελληνικής Αγοράς με τις χρηματιστηριακές αγορές του εξωτερικού,

    – ο διαχωρισμός των υπηρεσιών εκκαθάρισης και διακανονισμού.

   

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε