Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Standard & Poor’s αναβάθμισε την Πορτογαλία

Ο Standard & Poor’s αναβάθμισε την Πορτογαλία

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s αναβάθμισε την προοπτική της Πορτογαλίας από “αρνητική” σε “σταθερή”, διατηρώντας παράλληλα το αξιόχρεο τη χώρας στην κατηγορία “BB”.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε δύο ημέρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να παρατείνει τον χρόνο αποπληρωμής των δανείων της.

“Προβλέπουμε ότι οι ευρωπαίοι πιστωτές θα παρατείνουν τις ωριμάνσεις των δανείων τους προς την Πορτογαλία , γεγονός που θα περιορίσει τους κινδύνους επί της αναχρηματοδότησης του δημόσιου τομέα”, εξηγεί ο οίκος στην ανακοίνωσή του.

Η Πορτογαλία ελπίζει και σε μία κίνηση εκ μέρους των διεθνών πιστωτών της για την χαλάρωση των στόχων του προγράμματος δημοσιονομικής λιτότητας, ώστε να ληφθεί υπ΄οψιν η μεγαλύτερη από το προβλεπόμενο επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας.

Η χώρα επιδιώκει την παράταση του χρόνου για την επαναφορά του δημοσιονομικού της ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ, που σύμφωνα με τα ισχύοντα πρέπει να επιτευχθεί μέχρι το 2014.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμφώνησαν την Τρίτη επί της αρχής για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δενείων της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας και θα ανακοινώσουν την οριστική τους απόφαση κατά τη διάρκεια της επομένης συνόδου τους τον Απρίλιο.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε