Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι 151 φορείς του δημοσίου που ξεκινά η εργασιακή εφεδρεία – Ποιούς δημόσιους υπαλλήλους αφορά

– Σύμβουλοι αξιολόγησης θα κρίνουν όσους υπαλλήλους παραμείνουν
– Πρώτα θα μπουν όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή είναι κοντά στη σύνταξη
– Θα μπει σε εφεδρεία τουλάχιστον το 10% του πλεονάζοντος προσωπικού
– Μεταξύ άλλων στους 151 φορείς είναι: ΕΡΤ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Τ.Τ. Αγροτική Τράπεζα

Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που έγινε σήμερα γνωστή, όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και όσοι έχουν φτάσει κοντά σε ηλικία για σύνταξη και φυσικά έχουν χαμηλά προσόντα, είναι η πρώτη επιλογή της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία σε 151 φορείς του δημοσίου.

Αμέσως μετά σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θα μπουν οι πλεονάζοντες υπάλληλοι, που κατά προτεραιότητα θα είναι οι υπάλληλοι γενικών διοικητικών καθηκόντων και οι υπάλληλοι σε τμήματα διοικητικής μέριμνας και γραμματειακής υποστήριξης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το υπουργείο Οικονομικών ζητά να μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας τουλάχιστον το 10% του συνόλου των εργαζομένων του κάθε φορέα. Οι διοικήσεις των 151 ΔΕΚΟ και φορέων του δημοσίου θα πρέπει μέσα σε δύο εβδομάδες να ετοιμάσουν τις λίστες για τους υπαλλήλους που θα μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 151 ΦΟΡΕΙΣ

Σε δεύτερη φάση, εάν ο φορέας απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζομένους, το σύνολο των υπολοίπων υπαλλήλων θα τεθεί σε διαδικασία αξιολόγησης, με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων που θα προσληφθούν με ευθύνη του φορέα και θα τελούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Η πρόσληψη των εξωτερικών συμβούλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός από σήμερα Δευτέρα και το πόρισμα των εργασιών τους να έχει ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών το πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε εφεδρεία-απόλυση 40.000 Δ.Υ. ως 31/12/2012

“Εργασιακή εφεδρεία” και στις Ένοπλες Δυνάμεις; Θα το δούμε κι αυτό;

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε