weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Οι 79 αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σε 10 ημέρες

Οι 79 αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σε 10 ημέρες

Τα μέτρα αυτά καλείται να εφαρμόσει με αποφάσεις ή μέσω του εφαρμοστικού νόμου η κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η αναδιάρθρωση του χρέους (το περίφημο PSI) προκειμένου να ολοκληρωθεί ως τα μέσα Μαρτίου.

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ:

– η διά νόμου κατάργηση της μονιμότητας της εργασίας (στις δημόσιες επιχειρήσεις, στις τράπεζες και όπου αλλού υφίσταται) και των συλλογικών συμβάσεων,

– η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους με την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας και των πολυτεκνικών επιδομάτων, ακόμη και του επιδόματος τροφής (κουπόνια) των φοιτητών

– Η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις ιατρικές εξετάσεις και στη φαρμακευτική περίθαλψη
Ειδικότερα, οι δανειστές μας απαιτούν μέσα σε μία εβδομάδα – ως την ερχόμενη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου – να έχουν πραγματοποιηθεί:

– η υπογραφή υπουργικών αποφάσεων και η έκδοση εγκυκλίων ώστε να καταργηθούν οι μετενέργειες (δηλαδή, η παράταση ισχύος) στις συμβάσεις εργασίας που έχουν λήξει ή λήγουν,

– η κατάργηση της μονιμότητας σε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις,

– το «πάγωμα» των ωριμάνσεων σε όλες τις ιδιωτικές συμβάσεις και η κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας.

– Εχει ζητηθεί από τα κόμματα εξουσίας να δεσμευθούν ότι στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση θα υπάρξει πρόνοια για την κατάργηση της μονιμότητας και των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι σήμερα απομακρύνονται με την κατάργηση των θέσεών τους.

– Ως το τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να εκδοθούν όλες οι αποφάσεις προκειμένου να τεθούν σε εκκαθάριση ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ και άλλοι φορείς του Δημοσίου που δεν αναφέρονται αναλυτικά.
Επίσης να εκδοθούν οι εγκύκλιοι για την πλήρη απελευθέρωση 20 κλειστών επαγγελμάτων, μεταξύ των οποίων:

– Λογιστές, γιατροί, οδοντίατροι, οπτικά, κέντρα αδυνατίσματος, κέντρα αισθητικής, κεντρικές αγορές τροφίμων, φορτοεκφορτωτές κ.ά.
Ακραία απαίτηση είναι το κλείσιμο των επιχορηγούμενων από τον προϋπολογισμό ερευνητικών κέντρων.

– Με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν τα τέλη για την έκδοση νέων αδειών φορτηγών αυτοκινήτων μετά την πλήρη απελευθέρωση των οδικών μεταφορών,

– Θα αυξηθεί το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες (όλους όσοι εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών), που είναι 400 ευρώ στις πόλεις με πληθυσμό κάτω των 200.000 ατόμων και 500 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Μειώσεις

– Περικοπές στα ειδικά μισθολόγια (γιατρών, δικαστικών, νομικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών) σε ποσοστό 10% από 1ης Ιουνίου

– Νέα περικοπή των συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ σε ποσοστό 12% σε όλα τα ταμεία κύριας ασφάλισης και των επικουρικών συντάξεων θα κατατεθεί στη Βουλή εφαρμοστικός νόμος.

– Με απόφαση πρόκειται να καταργηθεί το ειδικό επίδομα για συμβασιούχους στα πανεπιστήμια και το επίδομα τροφής (κουπόνια) για φοιτητές, απόφαση που κατ’ ουσίαν θα οδηγήσει στο κλείσιμο των πανεπιστημιακών λεσχών.
Εσοδα

– Θα θεσμοθετηθεί διάταξη με την οποία θα υποχρεώνεται η ΔΕΗ να μεταφέρει στον λογαριασμό «100» του Δημοσίου που τηρεί η Τράπεζα της Ελλάδος τις εισπράξεις από το τέλος ακινήτων εντός δύο ημερών.

ΠΗΓΗ ΚΕΡΔΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λέξη-λέξη η συμφωνία για δάνειο και κούρεμα – Τα επόμενα…

Μόνιμη τρόικα στην Αθήνα, μόνιμος λογαριασμός για το χρέος, μόνιμος και ο γγ Φορολογικών – Οι όροι των δανειστών για το «πακέτο» των 230 δισ.

Financial Times »Τους έκαψαν οι έλληνες πολιτικοί»

Σαμαράς:»Κλείνει ένας κύκλος αβεβαιότητας»

Καρατζαφέρης: “Γίναμε ξεφτίλες διεθνώς”

Τσίπρας: “Αυτή η συμφωνία δεν δεσμεύει την ελληνική κοινωνία”

Αυτή είναι η αυστηρά απόρρητη έκθεση της τρόικας

Reuters: Το κούρεμα φτάνει στο 74%

Σόϊμπλε: Και τώρα τρέχετε! – Τίποτα δεν θα γίνει αυτόματα!

ΔΝΤ : Ανέβαλε και άσε τους άλλους να κουρεύονται!

Παπαδήμος: ημέρα ιστορικής σημασίας

Διεθνή ΜΜΕ: Το Eurogroup συμφώνησε, η Αθήνα θα τα καταφέρει;…

Δεμένοι χειροπόδαρα στη νέα συμφωνία!

Στο Ελληνικό Σύνταγμα άρθρο για την εξόφληση του χρέους κατά προτεραιότητα

Πάνε πιο αργά οι εκλογές;

Οι βασικοί όροι του PSI – Κατεβάστε όλο το αρχείο

«Βγάλτε τα λεφτά απ’ τα σεντούκια» – Κάλεσμα Βενιζέλου στους καταθέτες

Θρίλερ 13 ωρών μέχρι τα ξημερώματα

Σόϊμπλε: Η Βουλή μας θα εγκρίνει την συμφωνία της Ελλάδας

Γάλλος υπουργός Οικονομικών: «Επιτροπεία; Δεν ξέρω τέτοια λέξη!»

Γιούνκερ: θα ενισχυθεί ο EFSF

 

#TAGS MM