Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τα σκληρά μέτρα

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τα σκληρά μέτρα

Σκληρή αντίδραση από ΝΔ που μιλά για “φαύλο κύκλο ύφεσης”. Θίγεται και ο ιδιωτικός τομέας, εκτιμά το ΚΚΕ. Για “αδύναμη κυβέρνηση” κάνει λόγο ο ΛΑΟΣ.

Σκληρή η αντίδραση του προέδρου της ΝΔ στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για “φαύλο κύκλο που δεν βοηθά να βγούμε από την ύφεση” και για κυβερνητικό “Βατερλώ” στις προβλέψεις των μεγεθών.

“Μας διαβεβαίωναν ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης επαρκεί και τώρα παραδέχονται ότι έχει αποτύχει και επιβάλλουν νέες περικοπές και αύξηση των έμμεσων φόρων” δήλωσε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει “ξοδέψει κάθε απόθεμα αξιοπιστιάς μέσα σε λίγους μήνες”.

“Η κυβέρνηση δίνει περισσότερο από ένα φάρμακο που ήδη απέτυχε” τόνισε και μίλησε για “Βατερλώ” του οικονομικού επιτελείου ως προς την πρόβλεψη των μεγεθών. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ενώ έλεγε ότι η ύφεση θα είναι στο 0,4% σήμερα παραδέχεται ότι βρίσκεται στο 4%. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν υπάρχουν μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, μέτρα που θα προωθήσουν την ανάπτυξη, μέτρα που θα συγκρατήσουν την ανεργία και θα αποτρέψουν τα λουκέτα στις επιχειρήσεις.

“Διαφώνησα εξ’ αρχής με αυτή την πολιτική που μας βάζει σε κύκλο ύφεσης” τόνισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρνήθηκε το διάλογο. “Εμείς ξέρουμε πώς θα τελειώσει η περιπέτεια για τους Έλληνες” δήλωσε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει τη λύση και θα τα καταφέρει.

Σε δήλωσή της της η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα χαρακτηρίζει ψέμματα όσα είπε ο Γ. Παπανδρέου, οτι τα μέτρα δεν θα πλήξουν τον ιδιωτικό τομέα. “Θα πλήξουν και το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με τις νέες εργασιακές σχέσεις, με το ασφαλιστικό, με την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με τον εκβιασμό της μεγάλης καπιταλιστικής εργοδοσίας” τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε δήλωσή του χαρακτηρίζει την κυβέρνηση, την διαπραγμάτευση και τα αποτελέσματα “αδύναμα”. “Οι άνθρωποι της «Νέας Ρώμης» επέβαλλαν μέτρα που συνθλίβουν την αξιοπρέπειά μας χωρίς καμία εγγύηση για το αύριο, χωρίς καμία εγγύηση ότι θα μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη, χωρίς καμία εγγύηση ότι θα μπορέσουμε να αποδράσουμε οριστικά από την κρίση”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης και καταλήγει λέγοντας ότι “ο κ. Παπανδρέου κατόρθωσε να γίνει πλέον μέρος του προβλήματος”.

“Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά πανικόβλητη και δίχως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση στην άνευ όρων παράδοση της ελληνικής κοινωνίας στις άγριες διαθέσεις του κεφαλαίου και των αγορών” τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κ.Ο.του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει:”Αυτές οι εγκληματικές επιλογές δεν αφορούν την επόμενη τριετία. Μας βυθίζουν σε ένα τούνελ σκοτεινό, που θα διαρκέσει τουλάχιστον για τις δύο επόμενες δεκαετίες. Γιατί αν, τελικώς, δεχτούμε αυτό το δρόμο, θα χρειαστούν πολλά χρόνια ώστε να αποκατασταθούν ακόμα και οι ελάχιστες, αλλά υπαρκτές σήμερα, παραγωγικές δυνατότητες της χώρας”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε