Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι επιτυχίες στην Εβδομάδα Καριέρας 2010

Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ με τις πρωτοποριακές μεθόδους του έδωσε νέα πνοή στο θεσμό και κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά

τους νέους στην εύρεση εργασίας.

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος η Εβδομάδα Καριέρας 2010, η οποία λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης και της εκτόξευσης της ανεργίας απέκτησε φέτος άλλο νόημα, πιο ισχυρό και πιο ουσιαστικό.

Στην Εβδομάδα Καριέρας συμμετείχαν περισσότερες από 50 κορυφαίες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, όπως oι AVON, ΠΡΙΝΟΥ, ΦΟΙΝΙΞ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, MANPOWER, PLUS, ΤΕΧΝΙΚΑ ΝΕΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS, ESPRESSO, SOFITEL HOTELS, ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΕΣΕ, LIFO, CITY PRESS στα πλαίσια διεξαγωγής του καθιερωμένου πλέον θεσμού των Career Days που πραγματοποιήθηκαν και φέτος στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των ΙΕΚ ΞΥΝΗ της Αθήνας και κάτω από το πρίσμα της σύνδεσης της ποιοτικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Καθοριστικός ήταν ο ρόλος του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, καθώς οι σπουδαστές του εργαστηρίου σπουδών είχαν την ευκαιρία να κλείσουν το πρώτο τους επαγγελματικό interview, κατά τη διάρκεια των οποίων εγκαινιάστηκε και το πλέον διαδραστικό site εύρεσης εργασίας το www.jobcenter.gr.

Mέσω του συγκεκριμένου site από τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει το βιογραφικό του και αμέσως «ανεβαίνει» στην ειδική σελίδα. Την ίδια ώρα, εκπρόσωποι των εταιρειών είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν τα στοιχεία τους, έτσι ώστε να δημιουργήσουν μία βάση δεδομένων πάνω στην οποία θα δημοσιεύουν τις αγγελίες εργασίας, οι οποίες απευθύνονται στα χιλιάδες αποκλειστικά μέλη του site.
Με αυτό τον τρόπο το ΙΕΚ ΞΥΝΗ φέρνει ένα βήμα πιο κοντά τους νέους ανθρώπους που ψάχνουν εναγωνίως μία εργασία με τις εταιρείες της ελληνικής αγοράς.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχίας είναι η σπουδάστρια του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, Δήμητρα Δαλιάνη, η οποία πλέον αφήνει πίσω της το «φάντασμα» της ανεργίας και μέσω των πρωτοποριακών μεθόδων του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, στελέχωσε διοικητικά γνωστή εταιρεία. Άλλοι 30 σπουδαστές τέλος πέρασαν την πρώτη συνέντευξη και ετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο, εκείνο της δεύτερης συνάντησης στα γραφεία των εταιρειών που ήδη εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε