Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Οι Φινλανδικές εγγυήσεις εκτοξεύουν τα ελληνικά spreads

Τα επιτόκια δανεισμού σπάνε καθημερινά κάθε υψηλό ρεκόρ ενώ το Χρηματιστήριο βυθίζεται και όλοι περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης στην Ευρωζώνη, ενώ ο Ε.Βενιζέλος πιστεύει πως θα βρεθεί λύση στις εγγυήσεις.
 

Στις 10.05 τα Spread του 10ετούς ομολόγου διαπραγματεύονταν στις 1632,9 μονάδες βάσης ενώ η απόδοση των ελληνικών δεκαετών ομολόγων ξεπέρασε ακόμα και το 18%.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στα ομόλογα μικρότερης διάρκειας αφού η απόδοση του διετούς ομολόγου διευρύνθηκε πάνω από 200 μονάδες βάσης, που σημαίνει δηλαδή πως ξεπέρασε το 46%.

Την ίδια ώρα το ελληνικό Χρηματιστήριο ζει την απόλυτη απαξίωση γυρνόντας σε επίπεδα στα μέσα της δεκαετίας του 1990, κάτι που υπονομεύει ακόμα και το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Τα μάτια όλων στρέφονται στην σημερινή τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το ζήτημα των εγγυήσεων των δανείων στην Ελλάδα, που έχει τεθεί κυρίως από τη Φινλανδία.

Απαντώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. για τις δυσοίωνες εξελίξεις στην οικονομία, τόνισε πως θα βρεθεί λύση στο θέμα των εγγυήσεων.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε