Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι Γερμανοί δεν θα άντεχαν τα ελληνικά μέτρα!

Ο Γερμανός ”σοφός” οικονομολόγος Wolfgang Franz πιστεύει πως η ευρωζώνη θα πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα που θα χρειαστεί τουλάχιστον 10 χρόνια για να σταθεί στα πόδια της.
 

Ο Wolfgang Franz, από τους κορυφαίους συμβούλους στα οικονομικά της γερμανικής κυβέρνησης ξεχωρίζει την περίπτωση της χώρας μας από την Ιταλία και την Ισπανία.
 
”Οι Έλληνες έχουν πει ότι θα κάνουν τα πάντα και πρέπει να τους δώσουμε χρόνο” δηλώνει ο γερμανός οικονομολόγος που ανατριχιάζει την ιδέα να εφαρμόζονταν παρόμοια μέτρα λιτότητας στη χώρα του:”Τα μέτρα που εφαρμόζουν στην Ελλάδα είναι σκληρά και δεν θα ήθελα να φανταστώ τις αντιδράσεις αν έπρεπε να τα εφαρμόσουμε στη Γερμανία”.
 
Ο Γερμανός “σοφός” πιστεύει πως η ευρωζώνη θα πρέπει να αφήσει τις Ιταλία και Ισπανία να διορθώσουν μόνες τους τα οικονομικά τους και προειδοποιεί πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κινδυνεύει με τις αγορές ιταλικών και ισπανικών ομολόγων.
 
Εκτίμηση του είναι πως η Ελλάδα πιθανότατα δεν θα αποφύγει το haircut και πως η εθελοντική ανταλλαγή χρέους ήταν πολύ μικρή.
 
Διαβάστε επίσης :
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε