Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Οι Γερμανοί είδαν την Άννα και θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα

Οι Γερμανοί είδαν την Άννα και θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα

Ο ήλιος, η θάλασσα και ο τουρισμός είναι τα… «φιλέτα» που ενδιαφέρουν τους Γερμανούς βιομηχάνους!

Ο… πάγος που είχε δημιουργηθεί μετά την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ και τον (πρώην πια) υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη φαίνεται ότι είναι έτοιμος να «σπάσει με την επίσκεψη της Άννας Διαμαντοπούλου στη Γερμανία.

Η νέα υπουργός Ανάπτυξης βρίσκεται στο Βερολίνο και την Παρασκευή είχε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI). Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γερμανοί βιομήχανοι εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν συγκεκριμένα σχέδια και μηχανισμοί συνεργασίας, σε τομείς οι οποίοι αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, ακόμη και οι προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρουν οι μαρίνες.

Οι Γερμανοί επιχειρηματίες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αντιλαμβάνονται απόλυτα την ανάγκη να εισρεύσουν στην χώρα μεγάλα κεφάλαια, όχι όμως δημόσια, αλλά με ιδιωτικές επενδύσεις. Μίλησαν χαρακτηριστικά “όχι για ευρωομόλογα (eurobonds), αλλά για ομόλογα των επενδυτικών προγραμμάτων (project-bonds).

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επίδοξοι επενδυτές, έγινε σαφές ότι είναι τα ίδια και για τους Έλληνες επιχειρηματίες, καθώς και ότι καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια να διευθετηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερμανοί για Έλληνες:”Για τους πραγματικούς φίλους μετράει μόνον η εμπιστοσύνη”

«Να δώσουμε ευκαιρία στην Ελλάδα να τραβηχτεί μόνη της από το βούρκο»

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε