Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι Γερμανοί μιλούν πλέον ανοιχτά για τρίτο ελληνικό πακέτο

Οι Γερμανοί μιλούν πλέον ανοιχτά για τρίτο ελληνικό πακέτο

Αυτό που μέχρι πριν από λίγες ημέρες φαινόταν αδιανόητο στο Βερολίνο, δείχνει να είναι τώρα η επικρατέστερη επιλογή ώστε να χρηματοδοτηθεί η επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος.

Πληθαίνουν οι ενδείξεις που θέλουν τις χώρες της ευρωζώνης να προσφεύγουν σε ένα τρίτο πακέτο δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που συνεπάγεται η επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής.

Αυτό που μέχρι πριν από λίγες ημέρες φαινόταν αδιανόητο στο Βερολίνο, δείχνει να είναι τώρα η επικρατέστερη επιλογή, πιθανότατα σε συνάρτηση με ένα πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων.

Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Bild, ο πρόεδρος της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών CDU, Φόλκερ Κάουντερ, δεν αποκλείει ένα τρίτο πακέτο δανειακής βοήθειας προς την Αθήνα και μάλιστα θεωρεί πιθανό αυτό το πακέτο να «περάσει» από το Bundestag χωρίς την συμβολή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους (Grüne), αλλά μόνο με τις ψήφους των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, Χριστιανοδημοκράτες (CDU / CSU) και Φιλελεύθερους (FDP).
«Κάθε φορά που απαιτήθηκε, είχαμε δική μας πλειοψηφία. Γνωρίζω όμως επίσης ότι δεν είναι εύκολη η κατάσταση στην κοινοβουλευτική ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω περικοπές

Ο Φόλκερ Κάουντερ απέφυγε να τοποθετηθεί στο ζήτημα ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, παραπέμποντας στην έκθεση της τρόικας.
Ωστόσο, ο συντηρητικός πολιτικός προειδοποίησε για τις συνέπειες μιας «υπερεπιβάρυνσης» των Ελλήνων.
Η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους που της έχουν τεθεί, ωστόσο περισσότερες περικοπές δεν είναι πιθανότατα σε θέση να κάνει, επισήμανε ο κ. Κάουντερ, προθέτοντας ότι «το ζητούμενο θα πρέπει τώρα να είναι η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας».

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε