Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Οι πιέσεις στις τράπεζες χάλασαν το ανοδικό σερί

Οι πιέσεις στις τράπεζες χάλασαν το ανοδικό σερί

Κινητικότητα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση – προβληματισμός για τη συνέχεια.

Προβληματισμός για τη συνέχεια Δεν τα κατάφερε ο Γενικός Δείκτης να κλείσει με θετικό πρόσημο για έκτη στη σειρά συνεδρίαση αλλά κατάφερε σχετικά εύκολα να διατηρήσει τις 1.500 μονάδες παρά τις μεγάλες πιέσεις στις τράπεζες μετά την επιπλέον επιβάρυνση κατά 5% που θα επιβάλλεται στα ελληνικά ομόλογα όταν χρησιμοποιούνται ως εχέγγυα για την άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ. 

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,60% στις 1.530 μονάδες με αξία συναλλαγών στα 111,15 εκατ. ευρώ μετά από μία συνεδρίαση με διακυμάνσεις η οποία στην αρχή είχε καταφέρει να απορροφήσει τις αναταράξεις από την υποβάθμιση της Moody’s. H είδηση όμως ότι οι ελληνικές εμπορικές τράπεζες θα λαμβάνουν λιγότερα κεφάλαια κατά 5% σε αντάλλαγμα για ελληνικά ομόλογα, σε σχέση με τη ρευστότητα που θα λάμβαναν εάν κατέθεταν ως εχέγγυα, άλλους κρατικούς τίτλους λόγω της υποβάθμισης της Moody΄s επιβάρυνε το κλίμα και οι τραπεζικοί τίλοι δέχτηκαν ισχυρές πιέσεις. 

Η μετοχή της Εθνικής υποχώρησε κατά 2,44%, της Alpha κατά 2,74%, της Πειραιώς κατά 1,50%, της Eurobank κατά 1,19% και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατά 1,79%. Πιέσεις δέχτηκαν και άλλα blue chips όπως ο ΟΠΑΠ (-0,78%), η 3Ε (-2,26%), ο Τιτάν (-2,89%). Οι σχετικά μικρές απώλειες του Γενικού Δείκτη αποδίδονται κυρίως στην καλή συμπεριφορά των μετοχών του FTSE 40 αλλά και σε ορισμένες μετοχές του FTSE 20 όπως ο ΟΤΕ (+2,56%), της ΔΕΗ (+0,32%) και της Motor Oil (+1,85%). 

Συνολικά 91 μετοχές ενισχύθηκαν, 83 υποχώρησαν ενώ 134 παρέμειναν αμετάβλητες. Για τη συνέχεια οι αναλυτές θεωρούν ότι η διάθεση των επενδυτών παραμένει καλή αλλά φοβούνται μήπως οι ρευστοποιήσεις έχουν …ουρά στις τράπεζες

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε