Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Οι πόλεις στον κόσμο με τα ακριβότερα ενοίκια

Το Ρίο βρίσκεται στην έκτη θέση, μαζί με το Μιλάνο, όπου το μέσο ενοίκιο είναι 51 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο.

Το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο, όπου τα ενοίκια έχουν αυξηθεί κατά 100% κατά την τελευταία πενταετία, είναι ανάμεσα στις δέκα πόλεις όπου τα ενοίκια είναι τα πιο ακριβά στον κόσμο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα στην οικονομική εφημερίδα Valor.

Το Ρίο βρίσκεται στην έκτη θέση, μαζί με το Μιλάνο, όπου το μέσο ενοίκιο είναι 51 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με τη μελέτη που συντάχθηκε από τον οίκο εκτιμήσεων του Τζον Λανγκ Λασάλ, για λογαριασμό της Valor.

Το Σάο Πάολο, η μεγαλύτερη πόλη και οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, βρίσκεται στην ένατη θέση, μαζί με τη Ρώμη, με 43 δολάρια το τετραγωνικό μέτρο.

Η μελέτη, η οποία συνέκρινε 98 πόλεις, δείχνει ότι αυτές οι δύο πόλεις της Βραζιλίας είναι πιο ακριβές από μεγάλες πόλεις όπως η Ουάσιγκτον (16η), η Μαδρίτη (17η), η Νέα Υόρκη (18η), η Βομβάη (21η), το Τορόντο (24ο), ή το Μεξικό (25ο).

Η έρευνα αναφέρει το Λονδίνο ως την πόλη όπου τα ενοίκια είναι τα υψηλότερα, κατά μέσο όρο 114 δολάρια ανά τετρ. μέτρο, που ακολουθείται από το Παρίσι (77 δολάρια) και τη Μόσχα (67 δολάρια).

Σύμφωνα με τους εκτιμητές, το υψηλό κόστος διαβίωσης στο Ρίο και το Σάο Πάολο, εξηγείται κυρίως λόγω της υποτίμησης του δολαρίου έναντι του νομίσματος της Βραζιλίας του Ρεάλ.

Από την άλλη πλευρά, η κρίση που εξακολουθεί να υπάρχει στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει επηρεάσει την αξία των ακινήτων σε αυτές τις χώρες.

Στο Σάο Πάολο, στις περιοχές αμιγούς κατοικίας, τα ενοίκια έχουν αυξηθεί κατά 186% στη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών. Στο Ρίο, στις συνοικίες δίπλα στη θάλασσα, όπως η Copacabana και η Ipanema, έχουν αυξηθεί κατά 106%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε