Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Οι τράπεζες ζητούν μείωση αποδοχών για 63.000 υπαλλήλους

Μείωση αποδοχών για 63.000 υπαλλήλους ζητούν οι τραπεζίτες, φέρνοντας ξανά από την πίσω πόρτα ζήτημα μείωσης αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως αναφέρει το πρωτοσέλιδο του Βήματος του Σαββάτου, το θέμα άνοιξε πάλι χθες κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων των τραπεζών με την ΟΤΟΕ, για την νέα κλαδική σύμβαση. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι οι τραπεζίτες τόνισαν πως υπό τις παρούσες συνθήκες θα πρέπει να περιοριστεί το κόστος λειτουργίας των τραπεζών, γεγονός που συνδέεται με άμεσα με τις αποδοχές των υπαλλήλων.

Όπως αναφέρεται, οι εκπρόσωποι των τραπεζών επικαλούνται την οικονομική κρίση και σημειώνουν ότι τόσο η ΕΚΤ όσο και η Τράπεζα της Ελλάδας ζητούν μετ’ επιτάσεως τη λήψη μέτρων για περικοπή μισθολογικού κόστους των τραπεζών. Aξίζει να σημειωθεί ότι η τρόικα έχει θέσει στην κυβέρνηση ζήτημα μείωσης αποδοχών των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδας, παρότι πρόκειται για ανεξάρτητη αρχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, η Ένωση Τραπεζών ζήτησε την κατάργηγη του χρονοεπιδόματος, δηλαδή την αυτόματη αναπροσαρμογή του μισθού βάσει των χρόνων υπηρεσίας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε