Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Οι υπάλληλοι της Βουλής συνεχίζουν να παίρνουν 16 μισθούς

Οι υπάλληλοι της Βουλής συνεχίζουν να παίρνουν 16 μισθούς

Θα υποστούν κάποιες περικοπές οι υπάλληλοι της Βουλής, αλλά θα εξακολουθήσουν να παίρνουν στην τσέπη τους 16 μισθούς ετησίως.

Την ώρα που χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι “βάζουν πλάτη” για τη σωτηρία της χώρας με περικοπές μισθών, επιδομάτων ακόμα και συντάξεων, κάποιοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν όχι απλά ολόκληρους τους μισθούς τους, αλλά απολαμβάνουν και τον 14ο μισθό, τον 15ο μισθό, αλλά και σε τέτοια συγκυρία και τον 16ο μισθό.

Ο λόγος για τους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι μέσα σε αυτή την πρωτοφανή οικονομική κρίση εξακολουθούν να λαμβάνουν 16 μισθούς ετησίως, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι μισθωτοί παίρνουν 14 μισθούς και αυτούς με πολλές περικοπές.

Οι υπάλληλοι της Βουλής είναι οι μοναδικοί υπάλληλοι του δημοσίου που απολαμβάνουν ένα ειδικό μισθολογικό καθεστώς και παρά το γεγονός ότι υπάηρξαν μερικές περικοπές όπως σε έξοδα μετακίνησης, οι προκλητικοί 15ος και 16ος μισθός παραμένουν ως έχουν. 

Μάλιστα, ο πρόεδρος των υπαλλήλων της Βουλής, Βασίλης Θώδας σε παλαιότερη ομιλία του είχε δηλώσει ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση προνομιούχοι και δεν θα δεχθούν καμία μείωση των μισθών ή περικοπές των επιδομάτων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε