Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Όλι Ρεν : ”Δεν υπάρχει σχέδιο για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους”

Παρά το ότι ξέφυγε προς τα πάνω το έλλειμμα του 2010 ο κοινοτικός επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων δηλώνει αντίθετος σε τυχόν αναδιάρθρωση, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
 

Σύμφωνα με τον όλι Ρεν ” το έλλειμμα είναι υψηλό, αλλά από την άλλη πλευρά είναι απολύτως πραγματικό. Γνωρίζουμε πλέον την κατάσταση στα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας”.
 
“Η Ισπανία δεν έπεσε θέμα των αγορών, οι αποδόσεις δεν αυξήθηκαν ακόμα και μετά την απόφαση της Πορτογαλίας να ζητήσει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση”, δήλωσε ο επίσης ο κοινοτικός επίτροπος.”Η Ισπανία δεν γνώρισε σημαντικές επιπτώσεις όταν άρχισε η δημόσια συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αυτό που ήταν καθοριστικής σημασίας για την Ισπανία είναι τα μέτρα που έλαβε για να σταθεροποιήσει τα οικονομικά της και να αναδιοργανώσει τον τραπεζικό της τομέα, που παραμένει σε ορισμένες περιοχές αρκετά αδύναμος”.
 
Όμως ο Όλι Ρεν προειδοποιεί : “Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός χρηματοπιστωτικής σταθερότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο αν υπάρξει ομόφωνη απόφαση. Αυτό σημαίνει ότι αν η Φιλανδία είναι αντίθετη, δεν θα υπάρξει απόφαση”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε