Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Όλι Ρεν: Η Νέα Δημοκρατία να στηρίξει ΤΩΡΑ το μνημόνιο

Ο Φινλανδός Επίτροπος κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να υποστηρίξει ”κατεπειγόντως” το μνημόνιο, αφού, όπως είπε δεν υπάρχει άλλη λύση και πρέπει άμεσα να σταματήσει η εσωτερική διαμάχη στην Ελλάδα.
 

Ο Όλι Ρεν είπε ότι θα πρέπει κατεπειγόντως να τεθεί τέλος στις εσωτερικές πολιτικές διαμάχες στην Ελλάδα και να αντιληφθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτή του μνημονίου, φωτογραφίζοντας τη Ν.Δ

 
”Είναι θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης, είναι θέμα αξιοπιστίας της αντιπολίτευσης, είναι θέμα αξιοπιστίας του ελληνικού λαού” ανέφερε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε με νόημα ότι στην Πορτογαλία κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφώνησαν στην εφαρμογή του μνημονίου.

Ταυτόχρονα ο Φινλανδός Επίτροπος ”αναθεμάτισε” την αναδιάρθρωση, εκτιμώντας πως θα έχει ολέθριες συνέπειες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρωζώνη.

”Σε μία υποθετική κατάσταση όπου η Ελλάδα θα προχωρούσε σε αναδιάρθρωση του χρέους της, θα υφίσταντο ένα μεγάλο κούρεμα οι κάτοχοι ομολόγων και χρεωγράφων του ελληνικού δημοσίου.Οι ελληνικές τράπεζες, που έχουν στη διάθεση τους αξιόγραφα αξίας 48 δισ. ευρώ, τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και οι Ευρωπαίοι πιστωτές, θα δουν να εξανεμίζεται η αξία αυτών των χρεωγράφων.Μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, έστω και κατά 30% θα προκαλούσε μεγάλη μείωση των διαθέσιμων τραπεζικών κεφαλαίων, εξαέρωση των εγγυήσεων που έχουν λάβει οι τράπεζες και το κυριότερο, θα προκαλούσε μία άνευ προηγουμένου συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας” ήταν τα λόγια του κοινοτικού επιτρόπου.

 
Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο κύριος Ρεν παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να ζει ακόμη πέρα από τις δυνατότητες της, ενώ υπήρξαν ευρωβουλευτές που χαρακτήρισαν ως ανήθικη την επιβάρυνση που υφίστανται οι φορολογούμενοι άλλων ευρωπαϊκών χωρών, για να βοηθηθούν χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε