Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ολοταχώς προς τα 120 το πετρέλαιο – Μειώστε τους φόρους στα καύσιμα λένε οι βενζινοπώλες

Ενοπλοι στα υπο κατάληψη δυιλιστήρια της Μπρέγκα 300 χιλιόμετρα από την Βεγγαζη ΦΩΤΟ REUTERS
Ενοπλοι στα υπο κατάληψη δυιλιστήρια της Μπρέγκα 300 χιλιόμετρα από την Βεγγαζη ΦΩΤΟ REUTERS

– Πάνω από τα 112 δολάρια το βαρέλι το Μπρέντ
– Υπο κατάληψη οι περισσότερες πετρελαιοπηγές στη Λιβύη
– To ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η τιμή της αμόλυβδης –

Το ήμισυ σχεδόν της παραγωγής πετρελαίου της Λιβύης έχει σταματήσει, λόγω της αποχώρησης των εργαζόμενων στον πετρελαϊκό κλάδο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης (National Oil Corporation).

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το πρακτορείο, ο κ. Shokri Ghanem δήλωσε επίσης πως η NOC εξακολουθεί να επιβλέπει την παραγωγή πετρελαίου και τις εξαγωγές της Λιβύης.

Κοντά στα 98 το αργο στα 112 το μπρέντ

Νέα άνοδος για την τιμή του Μπρεντ που διαμορφώνεται πάνω από τα 112 δολάρια το βαρέλι. Και αυτό, παρά τις διαβεβαιώσεις της Σαουδικής Αραβίας, ότι κάλυψε τα κενά στη λιβυική παραγωγή.

Στις 9:44 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού ενισχυόταν κατά 31 σεντς στα 97,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent σημείωνε άνοδο 41 σεντς στα 112,21 δολάρια το βαρέλι.

Τη Δευτέρα, στην Ελλάδα η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε σε επίπεδα ρεκόρ όλων των εποχών. Έφθασε στο 1,64 ευρώ το λίτρο.

Στη Σάμο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, την Κεφαλονιά, η μέση τιμή της αμόλυβδης κινείται στο 1 ευρώ και 84 λεπτά, ενώ σε Χανιά, Ρέθυμνο, Μεσσηνία και Έβρο, η σούπερ αμόλυβδη έφτασε τα 2 ευρώ.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης η μέση τιμή -τη Δευτέρα- ήταν 84,8 λεπτά το λίτρο, αυξημένη κατά 4,6 λεπτά σε σχέση με την αρχή του μήνα.

Μείωση των φόρων στα καύσιμα ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος

Την άμεση και δραστική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων και την ανάκληση της εξαγγελίας για εξίσωση, από 15/10/2011, του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος προκειμένου να αντιμετωπισθεί η νέα εκτόξευση των τιμών το τελευταίο διάστημα.

“Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και εισοδηματικής αφαίμαξης των Ελλήνων, είναι απαράδεκτο να διατηρούνται οι φόροι σε επίπεδα που κάνουν τα καύσιμα της χώρας μας απλησίαστα και τα ακριβότερα της Ευρώπης”, αναφέρει η ΟΒΕ.

Σχετικά με την αποκάλυψη ενός ακόμη πρατηρίου με “πειραγμένες αντλίες” από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, η ΟΒΕ τονίζει εξάλλου την ανάγκη να παταχθούν τα φαινόμενα αυτά στον κλάδο με λήψη ριζικών μέτρων. “Ωστόσο, προσθέτει, παρά την αποκάλυψη της περίπτωσης αντί να επιβληθεί σφράγιση του πρατηρίου οι αρμόδιες υπηρεσίες που αδειοδοτούν και ανακαλούν τις άδειες λειτουργίας, είχαν “κολλήσει” στα γρανάζια της ασυνεννοησίας και της γραφειοκρατίας με αποτέλεσμα το πρατήριο μέχρι και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 1,87 η αμόλυβδη και 1 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε