Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΟΛΠ: Σημαντική αύξηση της διακίνησης αυτοκινήτων

ΟΛΠ: Σημαντική αύξηση της διακίνησης αυτοκινήτων

Η συνολική διακίνηση αυτοκινήτων, μέσω του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αυξήθηκε τον περασμένο χρόνο, ωστόσο μεγαλύτερη είναι η δραστηριοποίηση στους προορισμούς για άλλες χώρες ή σε άλλο λιμάνι της Μεσογείου, μέσω του Πειραιά.

Συνολικά, μέσω του ΟΛΠ, διακινήθηκαν το 2012, 458.755 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 403.970, μεταφορτώθηκαν μέσω του Οργανισμού, με προορισμό κάποιο άλλο λιμάνι της Μεσογείου, ενώ τα 54.785 εισήχθησαν στην εγχώρια αγορά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΛΠ, ο Τομέας Διακίνησης Αυτοκινήτων του Οργανισμού, παρουσίασε συνολική αύξηση 9,8% κατά το 2012, έναντι του 2011. Η διακίνηση αυτοκινήτων μέσω του ΟΛΠ για άλλα λιμάνια της μεσογείου αυξήθηκε κατά 22,8%, ενώ η εγχώρια διακίνηση μειώθηκε κατά 38,2%.

“Μέσα σε μία χρονιά γενικευμένης κρίσης, με σοβαρότατες επιπτώσεις στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτων, αποδεικνύεται η ορθότητα των πολιτικών μας να καταστήσουμε το λιμάνι του Πειραιά διεθνή κόμβο διακίνησης αυτοκινήτων” δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης και τόνισε, ότι στο αναπτυξιακό σχέδιο του 2013 “θα αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο οι διαθέσιμες εκτάσεις για χρήση Car Terminal, ενώ θα αξιοποιηθεί ο χώρος των όμορων 90.000 τμ που διαθέτει ο ΟΛΠ (πρώην ΟΔΔΥ) για να δημιουργηθεί Logistic Center Αυτοκινήτων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε