Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

ΟΟΣΑ: Δυσοίωνες προβλέψεις για Κίνα, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία

Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξής τους αναμένεται να σημειώσουν η Κίνα, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία.

Αυτό προβλέπουν τα στοιχεία οικονομικών δεικτών ,που δημοσίευσε ο Οργανισμός οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Σύμφωνα με σύνθετους οικονομικούς δείκτες που επιμελείται ο ΟΟΣΑ, το μήνα Σεπτέμβριο καταγράφηκε απόκλιση στο ρυθμό ανάπτυξης σειράς χωρών τις οικονομίες των οποίων παρακολουθεί ο διεθνής Οργανισμός.

«Οι εξειδικευμένοι και σύνθετοι οικονομικοί δείκτες που αφορούν την Γερμανία, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και τη Ρωσική Ομοσπονδία καταδεικνύουν ότι οι οικονομίες των κρατών αυτών βρίσκονται πάντα σε φάση διεύρυνσης ενώ σχετική επιβράδυνση του αναπτυξιακού κύκλου καταγράφεται για τον Καναδά, την Γαλλία, την Ινδία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΟΣΑ.

Αντίστοιχα, οι ίδιοι σύνθετοι οικονομικοί δείκτες υποδεικνύουν ισχυρή επιβράδυνση των οικονομιών της Κίνας και της Βραζιλίας, γεγονός που ωθεί τον ΟΟΣΑ στην εκτίμηση ότι το επίπεδο βιομηχανικής παραγωγής των δύο αυτών οικονομιών μπορεί να διαμορφωθεί σε επίπεδα χαμηλότερα της μακροπρόθεσμης τάσης τους.

Πάντως, συνολικά τόσο για τις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ όσο και για την ευρωζώνη, οι ίδιοι δείκτες καταγράφουν σταθερότητα του ρυθμού ανάπτυξης, στα παρόντα επίπεδά του.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε