Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ως 30 Σεπτέμβρη τα στοιχεία για όσους έστειλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Η Κυβέρνηση προχωρά τις διαδικασίες ώστε να εντοπιστούν οι Έλληνες καταθέτες που μετέφεραν τα χρήματα τους στο εξωτερικό και να φορολογηθούν, διαβεβαίωσε τη Βουλή ο Παντελής Οικονόμου.

Όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομικών στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Φώτη Κουβέλη, έως τις 30 Σεπτεμβρίου η Κυβέρνηση αναμένει από τις τράπεζες τα στοιχεία για τα εμβάσματα που βγήκαν στο εξωτερικό το 2009, έως τις 30 Οκτωβρίου θα έχει τα αντίστοιχα στοιχεία για εμβάσματα του 2010 και έως 15 Δεκεμβρίου τα στοιχεία για τα εμβάσματα του 2011.

Επιπλέον τόνισε πως είναι σε προχωρημένο στάδιο  η διαπραγμάτευση με τις ελβετικές αρχές για τους λογαριασμού ελλήνων στην Ελβετία, προσθέτοντας ωστόσο ότι  όποια και αν είναι η έκταση των εκεί καταθέσεων ασφαλώς θα είναι μια σοβαρή ενίσχυση στα έσοδα της Ελλάδας αλλά «δεν μπορεί η επιτυχία σε αυτόν τον τομέα να θεωρηθεί πανάκεια και να χαλαρώσουμε σε άλλες προσπάθειες που γίνονται» είπε χαρακτηριστικά.

«Βεβαίως και δεν αποτελεί πανάκεια» ανταπάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας όμως ότι  η κυβέρνηση δεν δικαιούται να μην προωθεί ρυθμίσεις που και κάποια  έσοδα θα φέρουν στη χώρα και κυρίως θα πατάξουν την παραοικονομία. Παράλληλα καταλόγισε στην κυβέρνηση μεγάλη καθυστέρηση καλώντας την να επιταχύνει καθώς ο ίδιος είχε θέσει το πρόβλημα από το 2010 και ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία ενέργεια.

Διαβάστε επίσης:
ΘΑ ελέγξουν τις καταθέσεις στο εξωτερικό από το 2009

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε