Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Οχι λέει το 61% των γερμανών σε βοήθεια στην Ελλάδα

Οχι λέει το 61% των γερμανών σε βοήθεια στην Ελλάδα

Η τακτική Μέρκελ έχει πιάσει τόπο στο εσωτερικό της χώρας της και αυτό αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση

των Financial Times.

Η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών, σε ποσοστό 61%, αντιτίθεται στην οικονομική βοήθεια της χώρας τους προς την Ελλάδα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα.

 Στην ίδια δημοσκόπηση, του Ινστιτούτου Χάρις που διενεργήθηκε στις αρχές Μαρτίου, το 20% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ το 32% κρίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να αποβληθεί από την ευρωζώνη μέχρι να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της.

    Οι πολέμιοι της ιδέας για βοήθεια προς την Ελλάδα είναι στη Γερμανία πολυπληθέστεροι από αυτούς που καταγράφονται στη Βρετανία (56% κατά, 21% υπέρ), ενώ στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία μειοψηφούν σαφώς.

    Την ιδέα αποβολής της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν συμμερίζονται εξάλλου παρά 27% των Βρετανών, 23% των Ισπανών, 20% των Ιταλών και 19% των Γάλλων.

    Από τη δημοσκόπηση των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς προκύπτει ακόμα ότι 40% των Γερμανών εκτιμούν ότι η χώρα τους θα ήταν καλύτερα εκτός της ευρωζώνης (έναντι 30%), ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στην Ισπανία την Ιταλία και τη Γαλλία βρίσκονται κάτω του 30%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε