Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Οχι της Επιθεώρησης Εργασίας στην επιχειρησιακή σύμβαση της ΝΕΟΓΑΛ!

Αρνητική είναι, σύμφωνα με πληφορορίες, η γνωμάτευση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας για την σύμβαση της ΝΕΟΓΑΛ.

Tο ΣΕΚΕΕ εκτιμά ότι τα στοιχεία που υποβλήθηκαν με την αιτιολογική έκθεση δεν επαρκούν ώστε να κρίνεται δικαιολογημένη η κατάρτιση Ειδικής Επιχειρησιακής Σύμβασης.

Σε λίγη ώρα, ολοκληρώνεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας.

Η Ειδική Επιχειρησιακή Σύμβαση είχε συναφθεί στις 29 Δεκεμβρίου μεταξύ της γαλακτοβιομηχανίας Δράμας ΝΕΟΓΑΛ με το σωματείο των εργαζομένων και η οποία προβλέπει την μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 9% για την επόμενη διετία.

Υπενθυμίζεται ότι και η ίδια η εταιρεία -διά του εκπροσώπου της Χριστοφόρου Σεβαστίδη- είχε αναγνωρίσει ότι η συγκεκριμένη σύμβαση «υπεγράφη προληπτικά, γιατί η επιχείρηση διαβλέπει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, που σίγουρα θα είναι δύσκολο».

Την ακύρωση της συμφωνίας στη ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ Δράμας για ειδική επιχειρησιακή σύμβαση είχε ζητήσει και η ΓΣΕΕ.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της ΝΕΟΓΑΛ

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που έχει παρουσιάσει, η ΝΕΟΓΑΛ ήταν κερδοφόρος όλα τα προηγούμενα χρόνια, με επιδόσεις μάλιστα που θα ζήλευαν ακόμη και οι ισχυρότερες επιχειρήσεις του τομέα της, αφού το μέσο περιθώριο κέρδους της τη δεκαετία 2000-2009, ως ποσοστό των πωλήσεων, ήταν 9,87%, βάσει των κερδών προ φόρων που κατέγραψε.

Πραγματοποίησε συνολικές πωλήσεις ύψους 161,43 εκατ. ευρώ και κατέγραψε συνολικά κέρδη προ φόρων ύψους 15,94 εκατ. ευρώ. Η μέση ετήσια κερδοφορία της ανήλθε σε σχεδόν 1,6 εκατ. ευρώ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε