Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ούτε ο Ηρακλής δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα”

Ούτε ο Ηρακλής δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα”

“H Eλλάδα είναι τυλιγμένη στις φλόγες, στους καπνούς και τη σκόνη!Κάποιος πρέπει να είναι ανόητος για να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης”.

Με έναν ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο περιγράφει την κατάσταση στη χώρα μας ο αναλυτής Mark Grant που ”μετράει” 38 χρόνια στην Wall Street.
”Βρισκόμαστε σε κίνδυνο.Σε σαφή και ξεκάθαρο κίνδυνο.H Eλλάδα είναι τυλιγμένη στις φλόγες, στους καπνούς και τη σκόνη!Ούτε ο ίδιος ο Ηρακλής δεν μπορεί να την σώσει και να καταστήσει το χρέος της βιώσιμο.Το ΔΝΤ μπορεί να σταματήσει να χρηματοδοτεί την Αθήνα, καθώς οι προοπτικές για ένα βιώσιμο χρέος φαντάζουν ιδιαίτερα μακρινές. Την ίδια ώρα, η Ευρώπη επιχειρεί να αντιμετωπίσει το ελληνικό πρόβλημα με υποσχέσεις, δεσμεύσεις και τίποτα περισσότερο”.

“H επέκταση στο χρόνο αποπληρωμής των δανείων, η μείωση των επιτοκίων στα δάνεια, το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους δεν συνιστούν τίποτα περισσότερο από νέες υποσχέσεις που δεν μπορούν να δώσουν λύση στο ελληνικό πρόβλημα.Πλέον τα νούμερα έχουν ξεπεράσει κάθε πιθανή ανώδυνη λύση” προσθέτει ο ίδιος.

Σύμφωνα με το bankingnews o Mark Grant προτείνει:
”Ουσιαστική διαγραφή του ελληνικού χρέους, πολύ περισσότερα χρήματα ή χρεοκοπία”.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε