Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Π.Καρβούνης: “Κοινός στόχος η ανάκαμψη της Ελλάδας”

Π.Καρβούνης: “Κοινός στόχος η ανάκαμψη της Ελλάδας”

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις με την τρόικα και το σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τόνισε ότι ο κοινός στόχος είναι η ανάκαμψη της Ελλάδας.

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογραμμίζει τη σημασία για την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιείται απόψε στις Βρυξέλλες, καθώς αναμένεται να δώσει κατευθύνσεις για «την ανάπτυξη και την απασχόληση», που έχουν «ιδιαίτερο βάρος» για τη χώρα μας, λόγω της ύφεσης και της ανεργίας.

Η δήλωση του κ. Καρβούνη για την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής έχει ως εξής:
«Το πρόγραμμα είναι πολύ εκτεταμένο κι οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις πολλές. Η χώρα μας έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στην εφαρμογή τους κι αυτό αναγνωρίζεται απ’ όλους τους εταίρους της. Τα θέματα υπό συζήτηση, στο πλαίσιο του προγράμματος είναι πολύπλοκα, όπως π.χ, αυτό που αφορά την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης κι η ορθή αντιμετώπισή τους απαιτεί συμπληρωματικές τεχνικές εργασίες, που θα πραγματοποιηθούν από τις ελληνικές αρχές κατά τις επόμενες δύο βδομάδες. Θέλω να υπογραμμίσω ότι η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές είναι άψογη, οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε άριστη ατμόσφαιρα, υπάρχει σημαντική πρόοδος και ο τελικός κοινός στόχος είναι η ανάκαμψη της Ελλάδας».

Ως προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα δήλωσε: «θα είναι ένα ήρεμο Συμβούλιο, αφού η ευρωζώνη είναι εκτός κινδύνου, θα είναι, όμως, σημαντικό γιατί καλείται να δώσει πειστική απάντηση στο πώς θα ανακάμψουν οι πληγείσες οικονομίες και να χαράξει τον δρόμο για την ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης. Φυσικά για την Ελλάδα οι πρωτοβουλίες που θα αποφασιστούν έχουν ιδιαίτερο βάρος, λόγω του μεγέθους της ύφεσης και της ανεργίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΓΣΕΒΕΕ: Έτος “αποκάλυψης” το 2013 για επιχειρήσεις, απασχόληση και οικονομία

Περιορισμένη ανάκαμψη εμφανίζει το ευρώ

Ντράγκι: “Ανάκαμψη της οικονομίας προς το τέλος του 2013”

Στο… μακρινό μέλλον η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, σύμφωνα με τον Ντράγκι

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε