Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Π. Τόμσεν: Ναι, κάνουμε λάθη!

Π. Τόμσεν: Ναι, κάνουμε λάθη!

«Η τρόικα δεν μπορεί να κάνει σωστές προβλέψεις για τα πάντα» δηλώνει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για νέο κούρεμα του χρέους.

Παραδέχεται ο Πολ Τόμσεν οτι η τρόικα δεν μπορεί να κάνει σωστές προβλέψεις για τα πάντα, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ.

Στον απόηχο των εκτιμήσεων του επικεφαλής οικονομολόγου του Ταμείου Ολιβέ Μπλανσάρ, που διέγνωσε τεχνικό λάθος στον υπολογισμό της ύφεσης, ο κ. Τόμσεν αναφέρει οτι “σε τελική ανάλυση, ούτε η κυβέρνηση ούτε η τρόικα μπορεί να κάνει σωστές προβλέψεις για τα πάντα. Η κυβέρνηση κι εμείς πρέπει να παρακολουθούμε από κοντά το πρόγραμμα και να ανταποκρινόμαστε ανάλογα με τις ανάγκες, όπως έχουμε κάνει ως σήμερα”.

Ο κ. Τόμσεν εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να ανακάμψει, και υπογραμμίζει ότι “η πολιτική σταθερότητα είναι στοιχείο ουσιαστικής σημασίας για την ανάκαμψη”.

Ο Πολ Τόμσεν, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για νέο κούρεμα του χρέους, παραπέμποντας στη δέσμευση των Ευρωπαίων για “πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους εφόσον η Ελλάδα εφαρμόσει πλήρως το οικονομικό της πρόγραμμα”.

Επισημαίνει την ανάγκη επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων, έναν τομέα, όπως λέει, “όπου τα αποτελέσματα έχουν υστερήσει κατά πολύ σε σχέση με τις προγραμματικές δεσμεύσεις”.

Προσθέτει δε ότι “αν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις ως τα μέσα της χρονιάς” θα προταθεί στην κυβέρνηση “να απευθυνθεί σε εμπειρογνώμονες διεθνών αγορών, που μπορούν να μεγιστοποιήσουν το όφελος για όλους τους Έλληνες”.

Ανεφερόμενος στα τελευταία τρομοκρατικά περιστατικά στην Ελλάδα, ο κ. Τόμσεν εκφράζει ανησυχία για τα “πρόσφατα περιστατικά αναταραχής”, συγχέοντας την τρομοκρατία με τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Διαβάστε
Π. Τόμσεν: Νέες περικοπές αν δεν πατάξετε τη φοροδιαφυγή

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε