Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Παγώνει” και η γαλλική οικονομία

“Παγώνει” και η γαλλική οικονομία

Για το 2010 ο Φιγιόν ζήτησε από τους υπουργούς να “προσέξουν ώστε τα έξοδα να διατηρηθούν αυστηρά στα προβλεπόμενα από τον προϋπολογισμό ποσοστά”.

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παγώσει για τα επόμενα τρία χρόνια τις κρατικές δαπάνες με στόχο να μειωθεί κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το 2013 το δημοσιονομικό της έλλειμμα, όπως έχει δεσμευθεί απέναντι στους εταίρους της της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 

“Για τα τρία επόμενα χρόνια” (2011, 2012, 2013) ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν “επιβεβαιώνει ότι οι κρατικές δαπάνες, εξαιρουμένων των οφειλών για τα δάνεια και των εξόδων για τις συντάξεις, θα παγώσουν”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Προηγουμένως, οι κρατικές δαπάνες κάθε χρόνο αυξάνονταν σύμφωνα με τον πληθωρισμό. Το αυστηρό πάγωμα των δαπανών στα σημερινά τους ποσοστά σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής “η αγοραστική δύναμη” του κράτους θα μειώνεται κάθε χρόνο όσο ο πληθωρισμός.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τη διατήρηση της πολιτικής σύμφωνα με την οποία ένας στους δύο δημόσιους υπαλλήλους που συνταξιοδοτείται δεν αντικαθίσταται. 

“Οι διοικητικές δαπάνες του κράτους θα μειωθούν κατά 10% σε 3 χρόνια, με μείωση κατά 5% ήδη από το 2011”, ανακοίνωσε. 

   

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε