Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάλι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ;

“‘Η θα φαλιρίσει η ΔΕΗ ή θα πρέπει να αυξηθούν τα τιμολόγια”. Με αυτή την φράση ο πρόεδρος και διευθύνων

 σύμβουλος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός τα είπε όλα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης προέβλεψε ένταση του ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και συρρίκνωση της κατανάλωσης λόγω της κρίσης ενώ αναφερόμενος στην επιβάρυνση της επιχείρησης για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (η οποία θα φτάσει το 2013 σε 1,3 δισ. ευρώ το χρόνο) τόνισε ότι το θέμα αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί από την Πολιτεία και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ σημείωσε ότι μετά από τη συρρίκνωση των κερδών στα προηγούμενα χρόνια και τις ζημιές του 2008, τα κέρδη ρεκόρ του 9μήνου 2009 είναι συγκυριακά και δεν επιτρέπουν εφησυχασμούς.
Τόνισε ακόμη ότι παρ’ ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι τα χαμηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «15» και από τα χαμηλότερα στην ΕΕ των «25», κατά το 2009 ένας μεγαλύτερος αριθμός πελατών – λόγω της ύφεσης – αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ομαλή αποπληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης, το Κατά το 2009 εντάθηκαν οι πιέσεις των ανταγωνιστών της ΔΕΗ σε επίπεδο λιανικής αγοράς, «με αποτέλεσμα να χάνουμε μεγάλους πελάτες» ενώ μέσα στο 2010 θα γίνει οξύτερος ο ανταγωνισμός στο χώρο της θερμικής παραγωγής, αφού αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τρεις νέες μονάδες ανταγωνιστών της ΔΕΗ, ισχύος άνω των 1.300 MW.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ η πρόσληψη των 2.300 ατόμων, κυρίως τεχνικού προσωπικού, βρίσκεται πλέον στο στάδιο της ολοκλήρωσης και πολύ σύντομα θα γίνουν οι πρώτες προσλήψεις.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε