Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πανηγυρίζουν τώρα στις Βρυξέλλες

Πανηγυρίζουν τώρα στις Βρυξέλλες

Κλίμα ενθουσιασμού στις Βρυξέλλες μετά την χθεσινή κατάληξη της Συνόδου Κορυφής των 27 υπουργών

οικονομικών των 27. 

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση 11 ωρών οι υπουργοί Οικονομικών των 27 ευρωπαϊκών χωρών συμφώνησαν στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, που θα μπορούσε να διαθέσει 720 δισεκατομμύρια σε χώρες του ευρώ που απειλούνται με χρεωκοπία. .

Ο Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος, υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, η οποία ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χαιρέτισε την “πολύ θετική συμφωνία”, η οποία επιτεύχθηκε τη νύκτα για την υποστήριξη, εάν χρειασθεί, του ευρώ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή θα σημάνει και το “τέλος της μάχης” κατά των κερδοσκόπων.
 
Η ευρωζώνη ανακτά την εμπιστοσύνη των επενδυτών έπειτα από την απόφαση για τη δημιουργία μηχανισμού οικονομικής στήριξης των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικές δυσχέρειες, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Πιερ Λελούς εξέφρασε τη λύπη του για τη μη συμμετοχή της Βρετανίας στον μηχανισμό οικονομικής υποστήριξης που αποφασίσθηκε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, και απηύθυνε έκκληση για την υιοθέτηση ευρωπαϊκών μηχανισμών οικονομικής σύγκλισης.

   

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε