Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Πανικοβλήθηκαν οι σορτάκηδες

Πανικοβλήθηκαν οι σορτάκηδες

Παραμένουν σε απαγορευτικά επίπεδα τα επιτόκια δανεισμού.

Η ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη το πρωί φόβισε τους σορτάκηδες οι οποίοι όσο προχωρούσε η συνεδρίαση και δεν διόρθωνε προς τα κάτω η αγορά, υποχρεώθηκαν να βγουν αγοραστές για να αποκτήσουν τα χαρτιά που είχαν πωλήσει χωρίς να τα έχουν στην κατοχή τους.
 
Εκεί αποδίδουν οι αναλυτές την ισχυρή άνοδο με την οποία έκλεισε το Χρηματιστήριο σήμερα (2,62% στις 2.139,8 μονάδες) και κυρίως την μεγάλη άνοδο των συναλλαγών σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες που διαμορφώθηκαν στα 243 εκατ. ευρώ. 

Οι μεγάλες εντολές αγοράς επικεντρώθηκαν κυρίως στις τράπεζες για αυτό και κλαδικός δείκτης των τραπεζών ενισχύθηκε κατά 3,97%. Από κοντά και ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης με κέρδη 3,14% αφού και τα υπόλοιπα blue chips δεν υστέρησαν. 

Ενδεικτικά η μετοχή της Εθνικής έκλεισε με κέρδη 2,29% (κέρδιζε ενδοσυνεδριακά έως και 3,6%), η Alpha Bank με 6,18%, η Eurobank με 4,92%, η Κύπρου με 6,38% , η Πειραιώς με 3,36% κ.α. Ξεχώρισε επίσης η μετοχή της Imperio που έκλεισε στο limit up μετά τις φήμες για είσοδο στρατηγικού επενδυτή. Από τις 307 μετοχές που διακινήθηκαν 152 έκλεισαν με κέρδη, 43 υποχώρησαν και 112 παρέμειναν αμετάβλητες.

H πρόθεση της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας για μια σιωπηρή παράταση αποδοχής των ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση για δανεισμό ήταν μια καλή αφορμή για να κινηθεί ο δείκτης ανοδικά αλλά ακόμη τα spreads στην αγορά των ομολόγων δεν έχουν αποκλιμακωθεί. Κυμαίνονται κοντά στις 310 μονάδες βάσης, όταν σήμερα η Πορτογαλία δανείστηκε με επιτόκιο 4,17% δηλαδή, 208 μονάδες βάσης χαμηλότερα από το επιτόκιο του τελευταία δεκαετούς ομολόγου που εξέδωσε το ελληνικό δημόσιο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε