Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πάνω από 11.000 θέσεις εργασίας καταργεί η Citigroup

Πάνω από 11.000 θέσεις εργασίας καταργεί η Citigroup

Ο τραπεζικός όμιλος Citigroup Inc. ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να καταργήσει στα κράτη όπου δραστηριοποιείται συνολικά “πάνω από 11 χιλιάδες θέσεις εργασίας”, ή το 4% του συνόλου των εργαζομένων του.

Οι καταργήσεις γίνονται στο πλαίσιο μιας διαδικασίας αναδιοργάνωσης με στόχο την εξοικονόμηση 1,1 δισ. δολαρίων από το 2014 και μετά σε ετήσια βάση και τουλάχιστον 900 εκατ. δολαρίων το 2013.

Άμεσα πάντως τα προ φόρων κέρδη του ομίλου το τέταρτο φετινό τρίμηνο αναμένεται να μειωθούν κατά 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενώ η κερδοφορία του ομίλου θα μειωθεί κατά περίπου 100 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Πρόκειται για την πρώτη μείζονος σημασίας απόφαση, που έλαβε ο νέος διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Κόρμπατ αφότου ανέλαβε τη θέση τον Οκτώβριο.

Από τις σχεδιαζόμενες περικοπές θέσεων εργασίας, η μεγάλη πλειονότητά τους αφορά τη λιανική τραπεζική του Citigroup, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο. Στον τομέα αυτό θα καταργηθούν 6,2 χιλιάδες θέσεις εργασίας, αναφέρει το πρακτορείο, και από αυτές το 40% αφορά θέσεις τεχνικού και διοικητικού προσωπικού.

Ακόμα αναφέρει ότι ο όμιλος “θα αποσυρθεί” ή “θα μειώσει την δραστηριοποίησή του στο Πακιστάν, στην Παραγουάη, στη Ρουμανία, στην Τουρκία και στην Ουρουγουάη “. Γίνεται ταυτοχρόνως γνωστό ότι στα άμεσα σχέδια είναι να κλείσουν οριστικά 44 υποκαταστήματα στις ΗΠΑ, 15 στη Νότια Κορέα, 4 στην Ουγγαρία, 7 στο Χονγκ Κονγκ, 14 στη Βραζιλία.

Το δίκτυο λιανικής τραπεζικής του Citigroup Inc. διεθνώς θα περιοριστεί σε 4.000 υποκαταστήματα.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η τιμή της μετοχής σημείωνε άνοδο 3,41% από προς χθες Τρίτη, αγγίζοντας τα 35,50 δολάρια η μία, λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης.

Διαβάστε

Ανάστατη η αγορά! Κλείνει μεγάλη αλυσίδα καφέ – Η Citibank μειώνει τα υποκαταστήματά της – Απεργία στο ΙΚΕΑ για μειώσεις μισθών

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε