Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάνω από 75 δολάρια το πετρέλαιο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ελληνική οικονομία και η κατάσταση στο Ιράν ανεβάζουν την τιμή του πετρελαίου.

Τα 75 δολάρια υπερέβη σήμερα η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού, καταγράφοντας κέρδη πάνω του 1 δολαρίου στο βαρέλι, λόγω της ελαφράς ενίσχυσης του ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος και των συνεχιζόμενων εντάσεων σχετικά με πιέσεις για επιβολή περαιτέρω κυρώσεων κατά της Τεχεράνης.

 Αργά το μεσημέρι η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Μαρτίου του αμερικανικού ελαφρού αργού κέρδιζε 1,16 δολάρια στο βαρέλι, σε σχέση με το χθεσινό “κλείσιμο”, με την τιμή του να ανέρχεται στα 75,29 δολάρια.

“Η απαισιοδοξία ως προς τα μακροοικονομικά μεγέθη σίγουρα μειώνεται καθώς δεν είναι μακριά μια απόφαση σχετικά με τα προβλήματα της Ελλάδας”, επισημαίνει ο ενεργειακός αναλυτής στη Barclays Capital κ. Αμρίτα Σεν.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χίλαρι Κλίντον είπε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν οδηγούν την τέταρτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα του πλανήτη προς μια στρατιωτική δικτατορία και ότι πρέπει να τεθούν στο στόχαστρο, στο πλαίσιο των όποιων νέων κυρώσεων που ενδεχομένως αποφασισθούν στο πλαίσιο του ΟΗΕ κατά της Τεχεράνης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε