Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παπακωνσταντίνου: “Δεν θα αυξηθεί άλλο ο ΦΠΑ – Ναι στην επαναγορά κρατικών ομολόγων – Δεν θα χρεοκοπήσουμε”

Ολα αυτά τα δήλωσε σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard. Όπως διευκρίνισε για την επαναγορά, είναι μία πρόταση που βρίσκεται επί τάπητος.

 Ο υπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ.

Ειδικότερα απαντώντας στην ερώτηση για το ενδεχόμενο επαναγοράς κρατικών ομολόγων, ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρινίζει πως πρόκειται για πρόταση που βρίσκεται επί τάπητος, δεν προέρχεται από την Ελλάδα και δεν υπάρχει επίσημα σχετική συζήτηση, αλλά συζητείται ως ιδέα, όπως και άλλες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην ερώτηση, γιατί η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και δεν θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους, όπως διακήρυξε από το Νταβός ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει πως πρόκειται για την αντοχή των δημοσίων οικονομικών, των χρεών, και αυτή εξαρτάται, όπως σημειώνει, από τρεις παράγοντες: Από την κατάσταση του προϋπολογισμού, λέγοντας ότι «σε αυτόν τον τομέα έγιναν αρκετά στη σωστή κατεύθυνση»

Από το εάν είναι ικανοποιητική η ανάπτυξη για να μειωθούν τα χρέη. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι σε αυτόν τον τομέα «όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές της κυβέρνησης συνιστούν μια θετική στήριξη για την Οικονομία»

Από το ποιο είναι το ύψος των επιτοκίων που πρέπει να καταβληθούν.
Όπως σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών, η ελληνική πλευρά ελπίζει σε μια αλλαγή των προϋποθέσεων δανεισμού των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ και σε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους, κάτι που -όπως είπε- θα βοηθήσει, και, εάν λειτουργήσει καλά, θα είναι αρκετό για να συμβάλει στη σταθεροποίηση καθώς και σε μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η Ελλάδα πέρασε έναν μακρύ και άγριο δρόμο, μείωσε μέσα σε έναν χρόνο το έλλειμμα κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες.

Δήλωσε, ακόμα, ότι οι περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές προχωρούν ή έχουν ήδη υλοποιηθεί, και έχει επιτευχθεί η αποκατάσταση της αξιοπιστίας, ενώ τώρα το μέλημα είναι να διατηρηθεί αυτή η βάση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε