Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Παπακωνσταντίνου: “Εδώ τα καλά ομόλογα”

Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα δεν είναι πλέον «αιτία φόβου» και η Ελλάδα οδεύει στην κατεύθυνση να ανταποκριθεί στον

φετινό στόχο για τη μείωση του ελλείμματος», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Bloomberg.

«Νιώθουμε σίγουροι ότι με βάση την κατάσταση στην οποία είμαστε αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα για να επιτύχουμε τον στόχο μείωσης του ελλείμματος», τόνισε.

Αυτό θα εξασφαλίσει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2011 και θα πείσει τους επενδυτές ότι τα ομόλογα της «γίνονται τώρα μία ευκαιρία, παρά κάτι για το οποίο θα πρέπει να φοβάται κανείς», προσέθεσε.

Ο στόχος για το έλλειμμα είναι 8,1% του ΑΕΠ φέτος και 7,6% το 2011. Το επιτόκιο του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς είναι στο 11,70% περίπου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ακόμα ότι η κατάσταση στο μέτωπο των κρατικών εσόδων θα έχει βελτιωθεί μέχρι το τέλος του έτους, ενώ για τα υψηλά επιτόκια αναφέρει ότι αυτό «οφείλεται στο γεγονός ότι οι αγορές περιμένουν να δουν αν η Ελλάδα ανταποκριθεί στους στόχους της για το έλλειμμα».

Σχετικά με τις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων, ο υπουργός Οικονομικών λέει ότι οι εκδόσεις θα έχουν διάρκεια 3 ή 6 μηνών, παρά 12.

Σε ξεχωριστή συνέντευξη, στο ίδιο δίκτυο, ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Π. Χριστοδούλου, είπε ότι τα ελληνικά ομόλογα είναι μία «καλή ευκαιρία» για να έχεις «υψηλές αποδόσεις».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε