Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Παπακωνσταντίνου: “Προτεραιότητα η ανάκτηση της αξιοπιστίας”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “El Pais” ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι θεωρεί πιθανή μία νέα υποβάθμιση της οικονομίας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν αποκλείει μία νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody’s.

Ωστόσο δηλώνει αισιόδοξος ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010 που η ελληνική οικονομία θα είναι εμφανές ότι είναι αξιόπιστη θα μειωθεί το ασφάλιστρο κινδύνου και η πίεση.

Παρόλα αυτά δηλώνει ανήσυχος για πιθανές δυσκολίες που μπορεί να έχουν οι ελληνικές τράπεζες αν διατηρηθεί η τρέχουσα πιστοληπτική ικανότητα και δεν μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση της ΕΚΤ σε ένα χρόνο.

“Αυτό είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί πολύ. Οι ελληνικές τράπεζες είναι υγιείς, δεν έχουν επηρεαστεί από επενδύσεις σε τοξικά ομόλογα και έχουν καλή κεφαλαιοποίηση. Την ίδια στιγμή στηρίχθηκαν πολύ στην ΕΚΤ, ώστε να συνάψουν φθηνά δάνεια με εγγύηση κρατικά ομόλογα. Εάν στο τέλος του 2010 οι κανόνες της ΕΚΤ αλλάξουν και η βαθμολογία δεν έχει βελτιωθεί, θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος σε φόβους που εκφράζονται για ενδεχόμενες κοινωνικές αναταραχές ή διαιρέσεις στη κυβέρνηση εξαιτίας των μέτρων για την οικονομία ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι “έχουμε μια άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, μια ευρεία στήριξη από την κοινωνία αλλά και στο κόμμα. Φυσικά μπορεί να υπάρξουν διαφορετικές απόψεις αλλά η κυβέρνηση μιλά με μία φωνή, αυτή του πρωθυπουργού, και υπήρξε πολύ σαφής”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε