Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Παπακωνσταντίνου:”δεν είναι δικό μας το σφάλμα”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε συνέντευξη του σε γαλλική εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μην φτάσουμε στο ΔΝΤ.  

“Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να αποφύγουμε την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ” αυτός είναι ο τίτλος της συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών στη γαλλική “Φιγκαρό”.

Για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρα από τον οίκο Fitch ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξηγεί ότι “η αξιολόγηση του Fitch μας βλάπτει,διότι συνιστά μια ένδειξη απώλειας αξιοπιστίας ” και συνεχίζει “το σφάλμα δεν είναι δικό μας, είναι σφάλμα του παρελθόντος. Η ευθύνη ανήκει στην προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν περάσει μόλις πενήντα ημέρες από τότε που αναλάβαμε την εξουσία. Είναι λίγο το χρονικό διάστημα, για να αποδείξουμε πόσο είμαστε αποφασισμένοι να περιορίσουμε το δημόσιο χρέος. Θεωρούμε ότι κάθε ημέρα που περνά, κερδίζουμε λίγη περισσότερη αξιοπιστία. Ο Fitch το ξεχνά αυτό “.

Σε ερώτηση για το πως θα συνδυάσει μία πολιτική λιτότητας με μέτρα που είναι απαραίτητα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι ¨πρόκειται να περιορίσουμε τις καταναλωτικές δαπάνες, αλλά να διατηρήσουμε τις δαπάνες των δημοσίων επενδύσεων, επωφελούμενοι από τα ευρωπαϊκά κεφάλαια, που δεν έχουμε εξαντλήσει. Θα στηρίξουμε τα κοινωνικά στρώματα που επλήγησαν περισσότερο από την ύφεση, ενώ θα αυξήσουμε τους φόρους επί των 400 μεγαλύτερων επιχειρήσεων και των μεγάλων περιουσιών”.

Διαβάστε επίσης
Χρωστάμε 300 δις ευρώ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε