Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Παπανδρέου: “Θα σηκώσω σημαία κατά των κερδοσκόπων”

Παπανδρέου: “Θα σηκώσω σημαία κατά των κερδοσκόπων”

Η κατάσταση που παραλάβαμε είναι χειρότερη από το χειρότερο εφιάλτη μας” υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, ο οποίος εξαπολύει βολές κατά των διεθνών κερδοσκόπων. Τονίζει ότι “οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο” και εκφράζει αισιοδοξία ότι σε τρία χρόνια θα έχει εξυγιανθεί η ελληνική οικονομία.

“Τα μέτρα που παίρνουμε είναι σκληρά και επώδυνα” παραδέχεται ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε δήλωσή του στον Κόσμο του Επενδυτή, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι αναγκαία. 

“Η κατάσταση που παραλάβαμε είναι χειρότερη από το χειρότερο εφιάλτη μας. Κατανοώ τις ευαισθησίες και τις αντιδράσεις. Πιστεύω όμως ότι όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων” λέει ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να πτωχεύσει. Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναειπωθεί το “δυστυχώς επτωχεύσαμεν”. Θα δώσω, θα δώσουμε όλο μας το είναι για να σώσουμε τον τόπο. Και θα τον σώσουμε” δηλώνει. 

Θα πολεμήσουμε με πάθος οποιονδήποτε αντιμάχεται την προσπάθεια της κυβέρνησης και του λαού μας να βάλουν τάξη στην οικονομία. Πρώτα από όλους τους κερδοσκόπους. Δεν είναι μόνο άδικο αλλά και αντιδημοκρατικό την ώρα που η κυβέρνηση καταβάλλει υπεράνθρωπη προσπάθεια, κάποια “παιδάκια” στη Νέα Υόρκη και αλλού, καθισμένα μπροστά στο κομπιούτερ να την υπονομεύουν” σημειώνει. 

Δεν είναι ανεκτό, τη στιγμή που μισθωτοί και εργαζόμενοι κάνουν θυσίες, κάποιοι κερδοσκόποι να βγάζουν σε μία μέρα δισεκατομμύρια εις βάρος ενός ολόκληρου λαού και της προσπάθειάς του να ξεπεράσει την οικονομική και δημοσιονομική κρίση. Θα σηκώσω τη σημαία εναντίον τους” τονίζει. 

Σίγουρα είναι δύσκολα” τονίζει ο πρωθυπουργός. “Θα στριμωχτούμε, θα πονέσουμε, θα ματώσουμε, αλλά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Οι θυσίες θα πιάσουν τόπο. Σε τρία χρόνια θα έχουμε εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της χώρας. Θα έχουμε πετύχει την παραγωγική ανασυγκρότηση, τον διοικητικό εκσυγρονισμό και την πολιτική ανόρθωσή της” αναφέρει. 

Διαβάστε επίσης: 

Σαμαράς: Χονδροειδείς αδικίες που θα προκαλέσουν δικαιολογημένη οργή

ΝΔ: Ο Παπανδρέου δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε