Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Παραιτήθηκε λόγω σκανδάλων ο πρόεδρος της Barclays

Παραιτήθηκε λόγω σκανδάλων ο πρόεδρος της Barclays

Ο πρόεδρος του τραπεζικού κολοσσού ανακοίνωσε πριν από λίγο και επίσημα την παραίτηση του μετά τις κατηγορίες για χειραγώγηση τόσο του επιτοκίου Libor όσο και του Euribor, με τα οποία δανείζονται εκατομμύρια ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της Barclays Marcus Agious αναγνώρισε πως οι κατηγορίες χειραγώγησης ”επέφεραν ολέθριο πλήγμα στην αξιοπιστία της τράπεζας” και συμπλήρωσε πως ”ελπίζω οι ευθύνες να σταματήσουν σε μένα”.

Η παραίτηση ήταν μονόδρομος για τον Marcus Agious, αφού μετά τις καταγγελίες για χειραγώγηση των επιτοκίων, ήρθε και το ιλιγγιώδες πρόστιμο των 453 εκατομμυρίων δολαρίων από τις βρετανικές και τις αμερικανικές αρχές.
”Τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς αποκαλύπτουν απαράδεκτη συμπεριφορά εντός της τράπεζας, επέφεραν ολέθριο πλήγμα στην αξιοπιστία της τράπεζας. Ελπίζω ότι οι ευθύνες θα σταματήσουν σε εμένα και πρέπει να αναγνωρίσω τις ευθύνες μου με την παραίτησή μου” δήλωσε ο πρόεδρος της Barclays.

Σύμφωνα μάλιστα με την Euro2day οι κατηγορίες για χειραγώγηση των επιτοκίων Euribor και Libor βαρύνουν και άλλες μεγάλες τράπεζες στις οποίες ήδη διεξάγονται έρευνες.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε