Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Παραμένετε στο ευρώ – Δεν παίρνετε ούτε ένα ευρώ

Δεν υπάρχει απολύτως καμία συζήτηση περί αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, είπε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, ο οποίος όμως συμπλήρωσε πως εαν δεν τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας τότε να ξεχάσουμε την έκτη δόση.

Όμως ακόμα και αυτή η κατά τα άλλα κατηγορηματική διαβεβαίωση περί παραμονή μας στην ευρωζώνη είναι τόσο προσεκτικά διατυπωμένη που αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα εξόδου.
 

 
Γιατί απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Αμαντέου Αλταφάζ είπε ότι, τόσο από πολιτικής όσο και από νομικής άποψης, δεν υφίσταται θέμα εξόδου ή αποβολής οποιασδήποτε χώρας από την ευρωζώνη, κάτι που αποτυπώνεται στη Συνθήκη της Λισαβόνας.
Όμως η υπερδύναμη της Ευρώπης, δηλαδή η Γερμανία, και από πίσω της η Ολλανδία και η Φινλανδία, ζητούν ανοιχτά την αλλαγή αυτής της συνθήκης και τότε μένει να αποδειχτεί η βασιμότητα της δήλωσης Αλταφάζ:”Η συμμετοχή στο ευρώ είναι αμετάκλητη”.
 
Ο Αμαντέου Αλταφάζ τόνισε επίσης ότι επίκειται η επανάληψη των συνομιλιών Βενιζέλου-τρόικας και πως ο Ολι Ρεν δεν θα εξέφραζε χθες τη βεβαιότητα για επάνοδο του κλιμακίου την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα εάν δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις ότι οι διαβουλεύσεις εξελίσσονται με ικανοποιητικό τρόπο.Βέβαια να θυμίσουμε ότι ο Όλι Ρεν μίλησε και κατήγειλε την κυβέρνηση που δεν εφάρμοσε τις συμφωνίες και μετά φορούσε μπλουζάκια υποστήριξης.

 
Πάντως μισόλογα δεν χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου όταν τόνιζε πως και γιατί δεν θα πάρουμε την έκτη δόση:”Όσο από τη συμφωνία του Μαϊου του 2010 όσο και από την απόφαση της 21ης Ιουλίου 2011 προβλέπεται η διασύνδεση της χρηματοδότησης από την εκπλήρωση αυστηρών προϋποθέσεων.Δεν μπορεί να υπάρξει συνέχιση της χρηματοδότησης εάν διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται οι υποχρεώσεις”.
 
Διαβάστε επίσης :

Η τρόικα επιστρέφει σήμερα – Ζητούν επιπλέον μέτρα 1,7 δισ!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε