Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Παράταση και πιο ευνοϊκοί όροι στην ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Έως τις 15 Οκτωβρίου θα ισχύει ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η έλλειψη ρευστότητας τόσο στα ταμεία όσο και στις επιχειρήσεις οδηγησε το υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει σε νέα ρύθμιση με τροπολογία με ευνοϊκότερους όρους και περιορισμένη χρονική ισχύ.

Τα ταμεία είναι στο κόκκινο. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση  του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που αδυνατώντας να καλύψει τις ανάγκες στεγαστικής πολιτικής στους δικαιούχους του, αποφάσισε να παγώσει τις νέες αιτήσεις για δάνεια.

Η νέα ρύθμιση, προβλέπει έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών, σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του ποσού, και 60% σε περίπτωση τμηματικής εξόφλησης για οφειλέτες του ΟΑΕΕ με minimum τα 100 ευρώ, και ημερομηνία υποβολής αίτησης έως 15-10-2010. 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Εργασίας, με τη νέα ρύθμιση θα δοθεί οικονομική «ανάσα» σε περίπου 300.000 επιχειρήσεις που έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Να σημειωθεί δε, πως η ρύθμιση ισχύει και για οφειλέτες που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση ή έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης οφειλετών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 3833/10 και τηρούν τους όρους αυτής.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε