Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Παράταση ως 15/01 για τα τέλη

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Η παράταση ισχύει και για πληρωμή μέσω τραπεζώv και ΕΛΤΑ. 350.000 έχουν καταθέσει πινακίδες!

Η ίδια παράταση (έως 15/01/2010) δίδεται και για όσους θέλουν να αποσύρουν πινακίδες αυτοκινήτων. 

Είναι μια κίνηση του υπουργείου μετά και τις ατέλειωτες ουρές στιος εφορίες που προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών. 

Όσο για το ύψος των νέων “πράσινων” τελών ο Γ. Παπακωνσταντίνου έριξε τα βάρη στο Γ. Σουφλιά λέγοντας ότι η παρούσα Κυβέρνηση δε φέρει ευθύνη, τονίζοντας μάλιστα ότι υπάρχει πρόθεση για μείωση των τελών. Ήδη πάντως το ΙΝΚΑ έχει προσφυγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των νέων τελών.
 

“Υπάρχει πρόβλημα, είναι σαφές. Το σύστημα επιδέχεται βελτίωσης και θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Να έχουμε μια αυξομείωση, όπου θα μειωθούν τα τέλη και θα αυξηθούν οι φόροι, που έχουν να κάνουν με τη χρήση» δήλωσε ο Υπουργός, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά αυξήσεις και στους φόρους των καυσίμων, χωρίς να αποκλείσει μάλιστα αύξηση και στη φορολογία του πετρελαίου θέρμανσης :
“Προοπτικά θα υπάρξει μια αύξηση στη βενζίνη. Δεν έχουμε πρόθεση να το κάνουμε αυτό στο πρώτο εξάμηνο. Δεν έχουμε δει αν θα αυξήσουμε το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.”
“>Δείτε το σχετικό βίντεο

ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ 

Ατέλειωτες ουρές σχηματίστηκαν και σήμερα στις εφορίες από χιλιάδες πολίτες που  τρέχουν  να προλάβουν τις εκκρεμότητές τους πριν λήξει το έτος.

Απίστευτη ταλαιπωρία καταγγέλλουν οι πολίτες καθώς τα γκισέ έχουν φρακάρει είτε από ανθρώπους που θέλουν να αποσύρουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους λόγω αυξημένων τελών, είτε από εκείνους που πήραν τελευταία στιγμή το ειδοποιητήριο για τα τέλη.
Ποιες είναι οι εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιήσετε:
-Τέλη κυκλοφορίας
– Φόρος εισοδήματος
– Εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών
– Γονικές παροχές ή δωρεές προς τέκνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ‘Εχουν κατατεθεί πάνω από 350.000 πινακίδες!

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε