Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Παράθυρο” για ευρωομόλογα – “Οχι τώρα” λέει η Μέκρελ

Η γερμανίδα καγκελάριος τάχθηκε για μια ακόμη φορά κατά των ευρωομολόγων, άφησε όμως ανοικτή την πόρτα για μια αλλαγή πολιτικής αργότερα.

Κατά των ευρωομολόγων τάχθηκε για ακόμα μια φορά η καγκελάριος της Γερμανίας για τα οποία δήλωσε πως θα διόγκωναν το χρέος των 17 χωρών μελών της ζώνης του ευρώ. Σύμφωνα με την Μέρκελ, τα “ευρωομόλογα” θα ήταν “ο κακός δρόμος που θα μπορούσαμε να πάρουμε” επειδή θα οδηγούσαν σε μια “ένωση του χρέους αντι να φέρουν περισσότερη σταθερότητα” στα κράτη της ευρωζώνης.

“Η λύση στη σημερινή κρίση δεν περνάει από τα ευρωομόλογα”, υπενθύμισε η καγκελάριος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική τηλεόραση.

Η Μέρκελ παραδέχθηκε ωστόσο πως δεν γνωρίζει “αν σ’ ένα μακρινό μέλον θα υπάρξει ανάγκη να προσαρμοστούμε”.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ, επικεφαλής της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), του αδελφού κόμματος της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Μέρκελ στη Βαυαρία, δήλωσε στο οικονομικό περιοδικό “Βιρτσαφτσβόχε” πως τα ευρωομόλογα θα έβλαπταν την ευρωπαϊκή οικονομία και θα ήταν άδικα.

“Θα προκαλούσαν χρέος, πληθωρισμό και την καταστροφή οικονομικών ευκαιριών”, προέβλεψε ο Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί αύριο Δευτέρα.

Ο Ζεεχόφερ πρόσθεσε πως το κόμμα του θα απορρίψει οποιαδήποτε απόπειρα να κατανεμηθεί το βάρος του χρέους στην Ευρώπη.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, του φιλελεύθερου Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), επανέλαβε επίσης την αντίθεσή του στα ευρωομόλογα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο “να καταστεί δυνατό να υπάρξουν ευρωομόλογα μ’ αυτή την κυβέρνηση”.

“Τα ευρωομόλογα είναι ένα κακό σινιάλο προς τις εθνικές οικονομίες που αποτυγχάνουν στους στόχους τους”, εξήγησε ο Ρέσλερ σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα “Μπιλντ αμ Ζόνταγκ”.

Διαβάστε

Κι άλλο “Nein” από τους γερμανούς στα ευρωομόλογα 

«Τα ευρωομόλογα θα εκδοθούν» κι ας… λέει η Μέρκελ

Αποκλείει τα ευρωομόλογα ο Σόιμπλε

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε